Beruházás

2024.05.29. 16:30

Akadálymentes rámpa épült Zalakaroson

Akadálymentes rámpát adtak át csütörtökön a fürdővárosban, a Zalakarosi Fürdő előtti termál úton.

Pásztor András

Végh Andor vezérigazgató, Kardos Ferenc, a Mozgássérültek Nagykanizsa és Vidéke Egyesület elnöke, Kötő Attila önkormányzati képviselő, Novák Ferenc polgármester és Czimondor Nándor alpolgármester

Fotó: Pásztor András

Mint azt Novák Ferenc polgármester az avatáson elmondta: a projekt nemcsak a városunk infrastrukturális fejlődésének egy újabb lépcsőfoka, hanem egy fontos lépés afelé, hogy minden polgárunk-de elsősorban az ide-a fürdőre látogató vendégeink számára biztosítsuk a szabad és akadálymentes közlekedés lehetőségét.

- A mai nap azért is különleges, mert nemcsak egy fizikai létesítményt avatunk fel, hanem kifejezzük elkötelezettségünket is egy befogadó és egyenlő társadalom iránt. Az a célunk, hogy városunk minden lakója, vendége függetlenül fizikai korlátaitól, egyenlő esélyekkel vehessen részt a mindennapi életben, könnyebben élhessen a szolgálatásainkkal. Ennek az elkötelezettségnek a jegyében hozták létre ezt az új parkolólejáratot, amelyet modern technológiai megoldásokkal és kényelmi szempontok figyelembevételével terveztek meg - mondta Novák Ferenc, aki köszönetett mondott a fürdőnek a közel 22 millió forintos beruházás finanszírozása miatt.

Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója hozzátette: a társadalmi felelősségvállalás nem más, mint ez az erő és összetartás, amely segít minket abban, hogy egy jobb, élhetőbb helyet teremtsünk mindannyiunk számára. 

- Ez a parkolólejárat nemcsak a mozgássérült emberek számára nyújt majd nagy segítséget, hanem mindannyiunk számára emlékeztető lesz arra, hogy mennyire fontos az egymás iránti tisztelet és empátia. Hiszem, hogy egy olyan városban élni, ahol mindenkire egyaránt odafigyelünk és ahol mindenki számára biztosítjuk a lehetőségeket, mindannyiunk közös érdeke - fogalmazott a vezérigazgató.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában