Szlovén és osztrák partneriskolák diákjai érkeztek a Zrínyi-iskolába

2024.05.30. 08:00

Barátságos nemzetközi labdarúgó torna Nagykanizsán

Nagykanizsán a Zrínyi-iskola nemzetközi kapcsolatokon alapuló labdarúgó tornát rendezett nemrégiben az Olajbányász stadion műfüves pályáján. A "zrínyisek" mellett a szlovéniai Puconci és az osztrák Leibnitz korosztályos csapatai fiú és lányok egyaránt a pályára léptek a szabadidős versenyen.

Benedek Bálint

A Zrínyi iskola fiataljai szlovén és osztrák csapatokkal mérték össze tudásukat az Olajbányász stadinon műfüves pályáján

Fotó: Szakony Attila

Faller Zoltán, a Zrínyi-iskola igazgatója először is köszönetet mondott az FC Nagykanizsa odaadó támogatásáért, hogy a rendezvényükre biztosította a kitűnő minőségű játékteret. Hozzátette: az évek során mindig másik ország szervezi meg a tornát, most a Zrínyi a soros, de jövőre Ausztriába mennek.

Fotó: Szakony Attila

- Az 5-6., és a 7-8. osztályos fiúk, valamint az 5-8. osztályos lányok mérkőznek meg a többi csapattal - folytatta az igazgató. - A jó hangulat garantált, hiszen az alsós évfolyamok biztatják a többieket. Ezek már egyfajta presztízs meccsek, de a barátság keretei között. Ezen kívül a nyelvek gyakorlására is lehetőség nyílik, hiszen egymás kultúráját és történelmét is megismerhetik a gyerekek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában