Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter látogatása

2024.05.29. 16:56

Nagykanizsa a térség meghatározó városa

Balogh László polgármester irodájában fogadta szerdán Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési minisztert. A találkozón Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Bizzer András alpolgármester is részt vett.

Benedek Bálint

A polgármester hivatalában fogadta a minisztert, balról: Bizzer András, Cseresnyés Péter, Navracsics Tibor és Balogh László

Fotó: Szakony Attila

Az egyeztetésen Balogh László polgármester röviden tájékoztatta Navracsics Tibort Nagykanizsa jelenlegi helyzetéről és a Fidesz-KDNP frakció nehéz helyzetéről.

- Bízunk benne, hogy június 9-e után immár többséggel vezethetem a várost és akkor a kormányzat támogatásával akár több területen is előreléphetünk, például az Integrált Városfejlesztési Stratégia terén - mondta Balogh László. - A 74-es főút fejlesztése ugyancsak előtérbe került, így Nagykanizsa és Zalaegerszeg ikervárosként jelenne meg.

Cseresnyés Péter egyetértett a polgármesterrel és hozzátette: az M9-es autópálya, valamint a 74-es főút fejlesztése kapcsán további tárgyalásokra lesz szükség, hogy a lehető legjobb nyomvonalat jelöljék ki a jövőben.

- A 2014 és 2020 közötti időszakban Nagykanizsa jó eredményeket ért el, hiszen 20 milliárd forint érkezett Európai Uniós forrásokból - fogalmazott Navracsics Tibor. - Ha egyébként a városvezetés és a képviselőtestület együtt tud működni, akkor Nagykanizsa hatékony és fejlődhet. A városvezetésnek vannak világos elképzelései. A problémát ma az jelenti, hogy a képviselőtestület abszolút képtelen bármiféle együttműködésre. Ezért a június 9-ei önkormányzati választás célja az, hogy legyen egy olyan városvezetése Nagykanizsának, ahol már a képviselőtestület és a polgármester együttműködhetnek Cseresnyés Péter országgyűlési képviselővel együtt a város fejlesztése érdekében. Most véglegesítjük a Dél-Dunántúl nagy térségi fejlesztési programját, amitől Nagykanizsát csak néhány kilométer választja el. Kanizsa az érintett térséget is meghatározó város, s tárgyalni kell arról, hogy miként kapcsolódhat be ebbe a vérkeringésbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában