Lélegezzünk!

2024.05.29. 13:30

Zalakaros városa Szlovéniában mutatkozott be

Zalakaros, Novák Ferenc polgármester vezetésével a Magyar-Szlovén Interreg együttműködés keretében a Lélegezzünk/Dihajmo! nyertes pályázat támogatásával Selnica ob Dravi szlovén településen mutatkozott be.

Benedek Bálint

Novák Ferenc (balról) a vendéglátók társaságában

Fotó: ZH

Az egész napos program fontos pontjaként a polgármesterek együttműködési megállapodást írtak alá, majd a részt vevő települések egyesületei ismerkedtek meg egymással és a kultúrával. Zalakaros város civil szervezeteinek képviselői utaztak Szlovéniába, ahol egy felejthetetlen és élménydús napot tölthettek együtt. Az általános iskola 7. és 8. osztályos tanulói is szerepeltek a programon, ahol nemcsak Selnica kultúrájával és az ott tanuló gyerekekkel ismerkedtek meg, de a még mesterséges intelligencia pozitív hatásait is elsajátították a tanulási lehetőségek között. Mindezt természetesen angol nyelven tették meg.

A közös ebéd után sportfoglalkozásra invitálták a magyar csapatot, ami a térségre jellemző alma ültetvények miatt alma olimpia nevet kapta. Ezt az összecsapást Zalakaros város csapat nyerte meg.

Jó hangulatban telt a találkozás a szlovénokkal
Forrás: ZH

A programok mellett a partnerek bemutatkozása, kézműveseink bemutatója és termékek kínálata (sajt, bor, kolbász, tökmagolaj, kenyér és pékárú, aprósütemény) tette a rendezvényt még színesebbé. Fellépett a Rügyecske és a Bottal-fogó együttes, a talpalávalót a Bojtár népi zenekar szolgáltatta. Az új óvoda előkertjében egy hársfát ültettek el a két település barátságának jelképeként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában