Önkormányzati választás

2024.06.11. 17:10

34 év után távozik hivatalából Pál Zoltán

A szlovén-magyar határ menti térségben az egyik legnagyobb meglepetést Kerkaszentkirály okozta azzal, hogy a rendszerváltás óta megszakítás nélkül, nyolc cikluson keresztül, 34 éve polgármester Pál Zoltán tíz százaléknyi szavazatkülönbséggel elveszítette az idei választást.

Gyuricza Ferenc

Kihívója Völgyi Éva Csilla, a község közművelődési munkatársa volt. Pál Zoltán lapunknak annyit mondott az eredmény kapcsán: gondolkodott még egy ciklusban, hiszen vannak olyan tervei, amiket szeretett volna megvalósítani. Véleménye szerint Kerkaszentkirály a térség egyik legjobban fejlődő települése, amely csak az elmúlt esztendőben mintegy 500 millió forintos beruházást valósított meg, ezt most kevésbé értékelték a lakosok. A közéletből október elsejével sem távozik, hiszen a helyi Leader közösség, a Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület elnökeként tovább kíván dolgozni a régió érdekében.

A jelenleg még regnáló polgármesterek közül viszont Árkus Béla lispeszentadorjáni és Horváth Zoltán tófeji polgármester is önként vonul vissza, ők már nem indultak az idei választáson. Korábban mind a ketten azzal indokolták döntésüket, hogy elérve a nyugdíjaskort már inkább a családjukkal szeretnék tölteni idejüket. Lispeszentadorjánban Kovács Roland, Tófejen Soós László győzött. A mikrotérségi központok közül Bázakerettyén lesz polgármesterváltás, Iványi László egy kihagyott ciklus után térhet vissza hivatalába. Becsehely polgármestere, Németh Géza pedig az egyik legnagyobb arányú győzelmet könyvelhette el, a szavazóknak ezúttal több mint 83 százaléka adta rá a voksát.

Zalalövő térségében két kisebb községben, Csödén és Zalaháshágyon döntöttek a változás mellett a választók. Előbbi településen Horváth József tér vissza a polgármesteri székbe, Zalaháshágyon pedig 15 szavazatkülönbséggel dr. Sinkó Ildikót választották meg a község soron következő önkormányzati vezetőjének.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában