Szorgalommal, békeakarattal

2024.06.05. 15:15

A máig fájó békediktátumra emlékeztek a VÁRTAK tagjai

A trianoni tragédiára emlékeztek Keszthelyen a VÁRTAK Egyesület tagjai, akik mécseseket is gyújtottak a gyásznapon.

Péter B. Árpád

„A békediktátum mindig fájdalmas volt – ahogy a nemzetnek, úgy személyesen nekem is”, fogalmazott az általa szervezett megemlékezésen Rizsányi Zoltán, a VÁRTAK képviselőjelöltje. A Barátok asztalánál előbb rövid közéleti fórumot tartottak, majd dr. Tóth Gergely polgármesterjelölt beszélt e „fájó történelmi pont” következményeiről, családja érintettségéről, hangsúlyozva a béke fontosságát.

Rizsányi Zoltán néhány historikus adalékokat osztott meg a hallgatósággal, majd költő- és zenészbarátja előadta ez alkalomra született alkotásait, a képviselőjelölt pedig felolvasta a trianoni tragédia 100. évfordulójára kiírt pályázaton harmadik helyezést elért novelláját.

Szerinte soha nem szabad feledni e traumát, „ugyanakkor meg kell próbálni a lehető legtöbbet kihozni a jelen helyzetből” – ahogyan a diktátum után jelszóvá vált: tudással, szorgalommal és békeakarattal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában