A legjobb oktatók közé sorolták

2024.06.21. 12:30

Dr. Szabó József óráit véleményezték a hallgatók

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem minden tanév őszi és tavaszi időszakában lehetőséget biztosít hallgatói számára, hogy egy kérdőíven értékeljék azon oktatóikat, akiknek óráin részt vesznek. A minap adták közre, hogy dr. Szabó József bekerült az egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának tíz legjobb oktatója közé a hallgatók véleménye alapján.

Antal Lívia

Dr. Szabó József: egy oktató számára különösen nagy öröm, ha hallgatói elégedettek vele Fotó: Antal Lívia

Ez annak köszönhető, hogy a zalaegerszegi szakember a 2023/2024. tanév őszi félévében az egyik legjobb eredményt érte el a felmérésen. A több szempontból álló kérdőíven a hallgatóknak lehetőségük van kritikák és dicséretek megfogalmazására egy-egy előadásokból, vagy szemináriumokból álló kurzus kapcsán. Az összesítésnél figyelembe veszik az órákon részt vevő hallgatók számát, a kérdőívet kitöltők arányát, és hogy mely oktató érte el a legmagasabb átlagpontszámot, derült ki a közleményből. Dr. Szabó Józseftől megtudtuk, hogy az oktató munka hallgatói véleményezése nem kötelező a hallgatók számára.

- Ha mégis megteszik, akkor olyan szempontok alapján értékelhetik oktatójukat, mint a pontos óratartás, továbbá, hogy mennyire izgalmasak órái, mennyire szakmaiak, milyen tartalmakat ad át, milyenek az oktatási módszerei. Nagyon jól esett, hogy a jó minősítéseknek köszönhetően bekerültem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tíz legjobb oktatója közé. Ez fontos visszacsatolás munkámról, és büszkeséggel tölt el, hogy a hallgatók elégedettek velem – mondta el.

Dr. Szabó Józsefet a felmérés időszakában az egészségügyi alapismeretek, tanácsadás, konfliktuskezelés, gyermek- és serdülőkori zavarok és fejlesztésük, valamint gyakorlatfeldolgozó szemináriumai alapján értékelték a szociálpedagógus hallgatók. Ezeken kívül oktat még csoportterápiát, addiktológiát, valamint kutatásmódszertant a szakdolgozatírás felkészítő kurzus keretében a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában