Beletettek a munkába apait-anyait

2024.06.10. 11:28

Keszthelyen a VÁRTAK Egyesület jelöltjei alkotják majd a testületi többséget

Dr. Tóth Gergely, a VÁRTAK Egyesület jelöltje nyerte a polgármesterválasztást Keszthelyen, csapatának tagjai pedig a nyolc körzetből hetet elhódítottak. Az ősszel felálló új testületben – a kompenzációs mandátumokkal – 8 voksa lesz a VÁRTAK-nak, 4 a Fidesznek.

Péter B. Árpád

Dr. Tóth Gergely (balról) és a VÁRTAK jelöltjei nagyarányú győzelmet arattak Keszthelyen

Fotó: Péter B. Árpád

A VÁRTAK színeiben dr. Tóth Gergely mellett képviselői helyet szerzett Dékány Péter, Klaczné Tar Ibolya, Kendeh-Kirchknopf Gusztáv, Barna Dániel, Rizsányi Zoltán, Szántó András és Tóth Balázs. A Fidesz-KDNP jelöltjei közül egyedül Nemes Klára nyert egyéni körzetben, a kompenzációs listáról Manninger Jenő, Raffai-Réz Ildikó és Boldizsár Erzsébet jutott a testületbe. A polgármester-választáson dr. Tóth Gergely 4884 (55,87 százalék), Manninger Jenő pedig 3857 (44,13 százalék) voksot kapott vasárnap.

Az eredmények megismerése után utóbbi úgy fogalmazott, most olyan változás történt, amely nem járt sikerrel a Fidesz-KDNP jelöltjei számára. Szerinte a politikai élet elmúlt hónapokbéli történései jelentős hatást gyakoroltak a választásra.

Manninger Jenő hozzátette, képviselőtársaival az elmúlt két évben tisztességes munkát végeztek – „most azonban más széljárás érvényesült. Ez néha segíti az embert, máskor pedig nem”. A város új vezetőségének jó munkát s minden jót kívánt, a kormánypártok szavazóinak pedig megköszönte a támogatást.

Dr. Tóth Gergely felidézte, az elmúlt másfél évben egyre többet dolgoztak, s az utolsó egy-két hétben eljutottak a teljesítőképességük határáig.

– Nagyon hálás vagyok az egész csapatnak, s legfőképpen Istennek, mert rengeteg támogatást, segítséget kaptunk. Nem volt könnyű menet, s persze a munka neheze, érdemi része majd ezután kezdődik, de most felhőtlen az örömünk – fogalmazott Keszthely megválasztott polgármestere a vasárnap éjszakai eredményvárón.

Kiemelte, olyan városban nyertek, „amelyben 18 éve Fidesz-uralom van. Igyekszünk határozottak maradni, ugyanakkor szerények, s hűek maradunk a céljainkhoz”.

Dr. Tóth Gergely – köszönetet mondva támogatóiknak, a rájuk szavazóknak – kijelentette, remélik, ez a jobb sorsra érdemes város a segítségükkel ismét felvirágzik.

– A siker okát nehéz megfogalmazni. Azt hiszem, átfordult a szellem, az országban máshol is, s szerepet játszott, hogy olyan versenyt sikerült teremtenünk, amelyben két csapatról dönthettek a szavazók. Mi beletettünk a munkába apait-anyait, és a lelkem legmélyén hiszem, tudom: ez isteni kegyelem, s igyekszünk majd ehhez méltók lenni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában