Nyáresti szerenád a történelmi falak között

2024.06.13. 10:00

Különleges zenei élmény részese lehet a publikum a premontrei iskola udvarán

Zenés nyáresti szerenádra várják az érdeklődőket pénteken Keszthelyen a Premontrei Szakgimnázium különleges, ritkán látogatható belső udvarára.

Péter B. Árpád

Elképesztő hangzás… A próbán C. Tóth Zoltán vezényli a Salve Regina Kórust

Fotó: MoZsu

C. Tóth Zoltán, a Fő téri templom kántora, a Salve Regina Kórus karnagya felelevenítette, karácsonykor az iskola jótékonysági napot szervezett, s ekkor jött az ötlet: ezt a fantasztikus teret érdemes lenne megmutatni a nagyobb közönségnek is, hiszen ez „Keszthely egyik ikonikus helyszíne, itt történelmi falak veszik körbe az embert”.

Ez az irodalmi s zenés program nyitánynak tekinthető: a rend további hangversenyeket, kulturális eseményeket tervez az iskola udvarára, hiszen „az intézmény nyitna a város, az érdeklődők és a művészeteket szerető emberek felé”, tette hozzá C. Tóth Zoltán.

A karnagy elárulta: pénteken 18 órától világi és egyházi darabok csendülnek fel a Salve Regina és a Helikon Kórus, valamint a város elismert zenészeinek előadásában, a premontrei diákok pedig prózai művekkel örvendeztetik majd meg a publikumot.

– E helyszín akusztikája rendkívül érdekes: nagyon jól összehozza a kórus hangzását, s az énekkar is kitűnően hallja saját magát, a hallgatóság pedig úgy érezheti, mintha a kórusban ülne. Minden hang jól hallatszik, ami egyben komoly kihívás is minden közreműködőnek – összegzett a Fő téri templom kántora.

A szervezők persze – bár remélik, nem így lesz – készülnek a rossz időre is: ebben az esetben a Premontrei Szakgimnázium falai között kínálnak különleges kulturális élményt a látogatóknak.

A Nyáresti szerenád című esten a publikum láthatja és hallhatja a Salve Regina és a Helikon Kórus mellett Pusztainé Puskás Zsuzsannát (zongora), Brazsil Mártit (fuvola), Bánhidai Tamást (gordonka) és C. Tóth Zoltánt (orgona), valamint a Premontrei Szakgimnázium és Technikum diákjait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában