A III. Göcseji Kézműves Napon

2024.06.08. 16:23

Minden, ami kézművesség, minden, ami hagyomány

Igazán látványos kép fogadta szombaton a harmadik Göcseji Kézműves Napra érkezőket, akik a szervező Göcseji Kézműves Egyesület tagjainak jóvoltából a csipkeveréstől a kosárfonáson át mindenféle kézműves technikákkal ismerkedhettek a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piacon.

Antal Lívia

A Zalai Csipkeműhely ügyes kezű tagjainak munkálkodása sokakat megállásra késztetett a Göcseji Kézműves Napon

Fotó: Antal Lívia

Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő. A kézművesek munkáját dicsérve úgy fogalmazott, hogy magukat adják a termékhez, amit előállítanak. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere méltatta a Göcseji Tudásközpont és a Göcseji Kézműves Egyesület együttműködését a programban, amely a zalaegerszegi és a göcseji értékek bemutatásával tudásunkat, öntudatunkat erősíti. Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő azt mondta, a Göcseji Tudásközpont létrehozásával olyan tér jött létre, amely hagyományainkat élteti tovább.

A Zalai Táncegyüttes produkciója a megnyitón
Fotó: Antal Lívia

A Göcseji Kézműves Egyesülettől huszonketten érkeztek, hogy bemutassák, mi mindennel foglalkoznak, mondta el Nikitscher Bernadette. A Göcseji Kézműves Egyesület elnöke köszönetét fejezte ki a vendég kézműveseknek, köztük a Dobronaki Kézműves Ház tagjainak a részvételért.

A nagy népszerűségnek örvendő rendezvényt többek között a Zalai Táncegyüttes és a Göcseji Szegek Néptáncegyüttes fellépése színesítette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában