Dalok, versek, vidám jelenetek

2024.06.02. 08:30

Nyugdíjas klubok művészeti találkozója Lovásziban

Immár tizedik alkalommal szervezte meg a helyi Lovászi Olajbányász Nyugdíjas Klub a vármegye idősklubjainak megyei művészeti találkozóját.

Korosa Titanilla

A lovászi Olajbányász Nyugdíjas Klub dalköre

Fotó: Korosa Titanilla

Az Olajbányász Művelődési Házban megtartott eseményre Csesztregről, Bázakerettyéről, Csömödérből, Nagykanizsáról, Szepetnekről, Sormásról, Eszteregnyéről, Zalakomárból és Tornyiszentmiklósról is érkeztek fellépők, akikkel egyéni, vagy csoportos műsorral, dalokkal, tánccal, verssel, illetve vidám jelenetekkel léptek a színpadra.

A Sormási Dalárda először lépett fel a találkozón
Fotó: Korosa Titanilla

A rendezvény megnyitóján Tóth Károlyné, a házigazda idősklub vezetője nagy örömmel köszöntötte újra Lovásziban a művészeti találkozó résztvevőit, külön a sormásiakat, akik első alkalommal vettek részt az eseményen. Elmondta, hogy a találkozó legfőbb célja, hogy lehetőséget biztosítson a nyugdíjas korosztály tagjai számára a művészetek iránti szeretet bemutatására, a hagyományok őrzésére, továbbadására, egymás megismerésére. Ezeken az összejöveteleken tanulnak egymástól, örülnek egymás sikereinek és együtt szórakoznak. 

Köszöntötte az egybegyűlteket Kovács Ferenc Lovászi polgármestere, majd Pácsonyi Imre, a vármegyei idősügyi tanács elnöke, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, aki arról beszélt, hogy a programba bekapcsolódó idősklubok műsorukkal színesítik a rendezvényeket és tagjaiknak aktív időtöltést is biztosítanak, ami lényeges érték a mai világban, mikor a személyes kapcsolatok egyre nehezebben jönnek létre. 

Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője azt emelte ki beszédében, hogy a program résztvevői ápolják az eleinktől örökölt hagyományokat, legyen az népdal, nóta. 

Kocsis Gyula, a Nyugdíjasklubok és Idősek “Életet az Éveknek” Országos Szövetségének Zala megyei szervezetének elnöke is köszöntötte a megjelenteket, gratulált a lovászi klubnak a jubileumi program megszervezéséhez. Hozzátette, hogy a művészeti találkozó meghatározó az megye idősklubjai rendezvényeinek sorában. Továbbá megköszönte Tóth Károlyné munkáját, melyet a térségi idősklubok összefogásáért végzett. 

A csoportok sokszínű előadásai előtt a résztvevők közösen énekelték el a Szép Zalában születtem kezdetű dalt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában