Ez történt

2024.06.27. 17:00

Térségi híreink röviden

Mozsár Eszter

Az idei "Hétpecsétes Zalaegerszeg" leporellót mutatják a Tourinform Zalaegerszeg munkatársai: Köcse Henriett és Tódor Tamás marketingreferens, valamint Egyed Anett turisztikai referens

Fotó: Mozsár Eszter

Turisztikai látványosságok egész nyáron Zalaegerszegen

Az elmúlt három év sikereinek mintájára idén ismét útjára indítja „Hétpecsétes Zalaegerszeg” élményszerző sorozatát a Tourinform-iroda. Nyáron is összefognak a turisztikai szektor szereplői a városban, hogy a füzet tulajdonosai minél több nevezetességet keressenek fel. 2021-ben új marketingeszközként olyan kis méretű, zsebben is elférő füzetet szerkesztett a Tourinform-iroda gárdája, amely – a legfőbb nevezetességeket is kiemelve – ötletadó kalauzként szolgált a turisták és a városlakók számára. A kezdeményezés nagy sikert aratott, így mind a szolgáltatók, mind a vendégek „visszavárják” a nyári szezonra a kiadványt, tájékoztatott Tuboly Andrea irodavezető. Az augusztus 25-ig tartó kampány fő célja, hogy a vendégek a füzetben szereplő tizenhárom turisztikai szolgáltató közül legalább hetet felkeressenek, s ott a látogatást bizonyítandó pecsétet kérjenek az irodában és a több helyszínen hozzáférhető leporellóba. A füzettel részt vehetnek a szeptember 5-ei sorsoláson, mely során értékes nyereményekkel gazdagodhatnak. A kiadvány egész hétre szolgál „munícióval”, azt úgy állították össze, hogy a vendégek a hét minden napján – akár még a múzeumi szünnap esetén is - találjanak élményt Zalaegerszegen.

A kommunikációs szakma kihívásairól hallhattak előadást Zalaegerszegen

Kinek hiszünk és miért? Menthető-e a kommunikációs szakma iránti bizalom? A zalaegerszegi MCC legutóbbi szakmai rendezvényén Ludvig Orsolya Stefanie, a Mathias Corvinus Collegium Kommunikációs Műhelyének vezetője a fenti témában fejtette ki álláspontját. A stratégiai kommunikációs szakember előadásában rávilágított a kommunikációs szakma aktuális kihívásaira, a csökkenő bizalom okaira. Mindenki számára ismert tény, hogy annyi információ zúdul ránk minden pillanatban, minden platformon, annyi a téves, vagy gyakran tudatosan hamis információ, hogy nehéz átlátni és eldönteni, kinek és minek hihetünk még. A mesterséges intelligencia térnyerése sem segít ezen. Ludvig Orsolya Stefanie közel 30 éves kommunikációs vezetői tapasztalatát megosztva arról is beszélt, milyen eszközökkel lehet sikeres és hiteles a kommunikáció az üzleti életben.

A nagykanizsai Szivárvány EGYMI rajza győzött az országos pályázaton

„Legjobbak a jók között” díjat nyertek el alkotásukkal a nagykanizsai Szivárvány EGYMI 4. és 7. osztályos diákjai a „Tégy jót és legyél példakép!” országos gyerekpályázaton. A fővárosi Lurdy-házban tartott ünnepségen a 4. osztályos Orsós Máté Olivér és a 7. osztályos Kiss Nikolett autista csoportos tanulót ismerték el. A Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány 11. éve rendezi meg az országos kreatív gyerekpályázatát, melyre a határon túlról is érkeztek pályaművek. Az idei pályázathoz, melyet ezúttal is „Az út a boldogsághoz” nemzetközi kampány keretén belül rendeztek meg, több mint 3600 gyermek csatlakozott. A cél ez alkalommal is az volt, hogy a gyerekek az alkotás örömén keresztül megtapasztalják, hogy a barátságosság, a kedvesség, mások segítése és az összefogás milyen nagy öröm. Az alapítvány ez év szeptemberében ismét útjára indítja országos kreatív gyerekpályázatát, melynek címe „Barátsággal egymásért” lesz.

Kutyás találkozó volt Keszthelyen

Svájci fehér juhászkutya találkozóval és sportnappal kezdte a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert a nyári szezont. Az ebtulajdonosokat és a négylábú rajongókat számos, a témához kapcsolódó előadással, bemutatóval, valamint tombolával várták. A svájci fehér juhászkutya 2003. január elseje óta ideiglenesen elismert fajta, és mindössze 2011 óta lett véglegesen is elismert. A fajta kialakulása erősen összefonódik a német juhászkutyáéval. Érdekesség, hogy a mai német juhászkutya fehér juhászkutya ősöktől származik. A Svájci Fehér Juhászkutya Klub a stranddal közreműködve szervezte meg ezt az alkalmat, nem titkoltan hagyományteremtő céllal. A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert augusztus végéig minden nap 9 és 19 óra között várja a vendégeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában