Közbiztonsági fejlesztés

2024.06.03. 08:19

Több térfigyelő kamera áll szolgálatba Pacsán 

A közép-zalai kisváros önkormányzata a lakosság kérésére és a rendőrség javaslata alapján határozott a közterületi kamerarendszer bővítéséről.

Arany Gábor

A pacsatüttösi két kamera már szolgálatba állt

Fotó: ZH

A beruházáshoz szükséges anyagiak biztosításáról május elején az idei költségvetés elfogadásakor döntött a képviselő-testület, közölte érdeklődésünkre Kelemen Tamás polgármester.

Az előzményekhez tartozik, hogy márciusban öt közkutat szerelték szét a tolvajok a pacsai temetőben, és az értékes részeket elvitték. Az önkormányzatot emiatt közel kétmillió forint kér érte. Erre is tekintettel a Deák Ferenc utcai sírkertet hamarosan már három professzionális kamera figyeli. A napokban pedig már üzembe helyeztek kettő térfigyelő kamerát a pacsatüttősi településrész központi helyén, a buszfordulónál. Ezek a Fő, a Kiss és a Béke utca csomópontjait is látják. A működésükhöz szükséges energiát napelem szolgáltatja. A rögzített felvételekhez a távolból, védett internetes csatlakozáson keresztül férnek hozzá hatósági eljárás esetén a szakemberek. A térfigyelő kamerarendszer működtetésére a város már korábban az egerszegi rendőrkapitánysággal kötött együttműködési megállapodást, amit a bővítésre tekintettel módosítottak, derült ki a polgármester tájékoztatásából.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában