Az idősekre külön odafigyelnek

2024.06.08. 14:00

Továbbra is humanitárius település Iklódbördőce

Május végén Ikerváron a Humanitárius Települések Találkozóján vehette át a Vöröskereszt iklódbördőcei szervezetének vezetősége azt az oklevelet, amely újabb 5 évre jogosulttá teszi a községet a cím viselésére.

Korosa Titanilla

Balról Szűcs Zoltán falugondnok, Kulman Ferencné, Sabján Lászlóné, az alapszervezet elnöke, Tornyos Ferencné küldött, Simon Istvánné Lenti területi vezető, Cservák Andrásné gazdasági felelős

Fotó: Korosa Titanilla

Kulman Ferencné, a szervezet titkára, Iklódbördőce alpolgármestere elmondta, hogy köszönet illeti a falu lakóit, önkénteseit, a vöröskeresztes tagokat, hogy minden körülmények között támogatták és segítették a szervezet karitatív munkáját.

- A sikeres véradások, az adománygyűjtések, a programokon való áldozatos munka, a kupakgyűjtés mind hozzájárult ahhoz, hogy az önkormányzattal összefogva méltók lehessünk e címre – fogalmazott. - A karácsonyra összegyűjtött tagdíjakból szaloncukorral és bonbonnal ajándékoztuk meg a tagokat. Ez jó alkalom volt arra is, hogy otthonukban keressük fel őket, az időseknek pedig ez az ajtónyitás sokat jelentett, érezték, hogy nem feledkeztünk meg róluk, időt szakítottunk egy kis beszélgetésre.

Hozzátette, hogy az önkormányzat mindig figyelmet fordított a településen élő idősekre, az egyedül élőkre, segítik őket a mindennapokban, akár gyógyszer felíratás, kiváltás, orvoshoz való eljutás, vagy bevásárlás okoz nehézséget, mindig minden helyzetre találnak megoldást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában