Bulival indul a főszezon

2024.06.28. 10:30

Vonyarcvashegyen sörök, házi portékák és koncertek is lesznek

Hazai és import kézműves sörök, hagyományos vásári gasztronómiai kínálat s zenés programok várják a látogatókat a vonyarcvashegyi Kézműves sörök és házi ízek fesztiválján. A tegnap kezdődött forgatag szombatig tart.

Péter B. Árpád

A vonyarcvashegyi fesztiválon minden nap lesz sörivóverseny

Fotó: ZH

Osvald Bálint, a nagyközség művelődési házának igazgatója emlékeztetett, június utolsó hétvégje Vonyarcvashegyen hosszú ideje a sörről s a zenéről szól.

– Legfőbb célunk, hogy a hazai sörfőzdék minőségi és gyakran különleges termékeit megismertessük a fogyasztókkal, közelebb hozva azt a sörkedvelő közönséghez. Persze, a látogatók kitekintést kaphatnak a kiváló külföldi sörök világába is, néhány importőr jóvoltából – bocsátotta előre Osvald Bálint, aki a rendezvény elnevezésében szereplő „házi ízek” kitételre is magyarázatot adott.

Mint mondta, a fesztiválon szinte száz százalékban helyi gasztronómiai kitelepülők kínálják hagyományos és jellegzetesen magyar vásári ételeiket.

– A háromnapos sörünnepen évről évre a hazai könnyűzene kiválóságai lépnek fel, idén főként a blues, a rockabilly és a rock and roll stílus képviselői érkeznek hozzánk. Vendégünk lesz a Candymen duo, a Nyughatatlan zenekar és a Takáts Tamás Blues Band is, továbbá különleges, egyedi hangzású koncerttel érkezik hozzánk Szabó Leslie szombaton – összegzett Osvald Bálint.

Koncerthangulat tavalyról. Idén eljön – mások mellett – a Takáts Tamás Blues Band és Szabó Leslie is
Fotó: ZH

A csütörtöki nyitónapon a Zalai Balaton-part Koncert Fúvószenekar és a Balaton M&K Fúvószenekar közös koncertje nyitotta a vonyarcvashegyi nyári turisztikai főszezon startját jelentő vigasságot, majd felnőtteknek szóló társasjátékot kínált a Varázshangok Egyesület. Pali Róbert polgármester köszöntője után sörivóverseny következett, amely után rockabilly-buli indult, Johnny Cash szellemében.

Az igazgató elárulta, minden nap lesz sörivóverseny, a felnőtteket társasjátékok és kézműves kirakodóvásár, a gyermeket pedig díjtalan légvár és gyermekkoncert is várja a Kossuth Lajos utcai rendezvénytéren, a vasútállomás mellett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában