Életmódtábor gyerekeknek és felnőtteknek

2024.07.26. 13:30

A Göcseji Falumúzeum a falusi életmód megtapasztalására invitálja az érdeklődőket

Antal Lívia

A korábbi Élővilág tábor lakói Dömötör Andrea táborvezetővel

Forrás: Göcseji Falumúzeum

A Göcseji Falumúzeum ismét elindítja két táborát, amelyre jelentkezőket vár. A gyerekeknek szóló Élővilág – Reset Camp elnevezésű tábort július 29. és augusztus 2. között, míg a felnőttek érdeklődésére számító Hagyományos falusi életmódtábort augusztus 5. és 9. között rendezi meg a zalaegerszegi skanzen.

Az Élővilág tábor a természet ölelésében kínál tartalmas kikapcsolódást a gyerekek számára a falumúzeumban. Távol a digitális világ zajától, hiszen minden résztvevő okoseszközök nélkül táborozik,  így lehetőség nyílik valódi kapcsolatok kialakítására. A gyerekek többek között megtanulnak madárijesztőt készíteni, és összemérhetik ügyességüket a népi gyermekjátékok olimpiáján.

A zalaegerszegi skanzen történetével a felnőttek is megismerkedhetnek a Hagyományos falusi életmódtáborban, ahol közösségépítés és léleknyugtató kikapcsolódás vár a résztvevőkre. Belekóstolhatnak az egykori falusi élet tennivalóiba, többek között boronafal építésével, illetve népi díszítő technikák alkalmazásában szerezhetnek jártasságot.

Mindkét ötnapos tábor térítéses. Napi jegyet is lehet váltani, amelynek minimum két nap a feltétele. A szervezők előre jelzett igény alapján meleg ebédet is biztosítanak. A hétfői és csütörtöki közös vacsorát ők biztosítják. A Göcseji Falumúzeum Facebook-oldalán részletes információkat közölnek a két tábor széles programkínálatáról, a bekerülési költségekről és a jelentkezés feltételeiről. Regisztrálni és jelentkezni az ott feltüntetett linkekre vagy a QR-kódokra kattintva lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában