Tovább működhet a gyermekügyelet

2024.07.23. 16:30

A keszthelyi testület egyelőre nem döntött a Bujtor-fesztivál pluszigényéről

A keszthelyi önkormányzat 4,3 millió forintot elkülönített a gyermekorvosi ügyelet augusztus 31. utáni működtetésére, és várja a többi érintett önkormányzat hozzájárulását is.

Péter B. Árpád

Manninger Jenő: Nagy jelentőséggel bírna, ha a Bujtor-filmfesztivál otthona mostantól Keszthelyen lenne

Fotó: Belovári András

Erről döntött a testület soron kívüli ülésén, amelyen szóba került az augusztusi Bujtor István Filmfesztivál is, amelynek szervezői nem nyertek el egy pályázatot, ezért a helyhatósághoz fordultak, hogy Keszthely további nyolcmillió forinttal járuljon hozzá a költségekhez. Ezt a képviselők többsége nem támogatta, de kompromisszumként úgy határozott a grémium: további tájékozódás után, egy újabb rendkívüli ülésen visszatérnek erre a kérdésre.

A soron kívüli ülésen számos beruházásról, pályázatról is döntöttek a képviselők
Fotó: Belovári András

– Azt gondolom, nagy jelentőséggel bírna, ha a filmfesztivál otthona mostantól Keszthelyen lenne – szögezte le Manninger Jenő polgármester. – Nem tartom szerencsésnek, ha veszélyeztetjük ennek megvalósulását, még akkor is, ha mindez nem az önkormányzat hibájából történik. Két héten belül visszatérünk e témára, újabb soron kívüli ülésen.

A grémium eredményesnek nyilvánította a Kísérleti utcában építendő bölcsőde közbeszerzését, így a szerződés megkötése után hamarosan indulhat az építkezés, amit 2025-ben kell befejezni.

A keszthelyi testület kiegészítette a korábban beadott TOP Plusz pályázatokat, s bevette a város közlekedésbiztonsági programjába körforgalom és parkolók építését a Lovassy és Apát utca, vagyis a vasútállomás környezetében. A képviselők egy másik projekt beadására is igent mondtak: ez a Balaton Színház fogadóterének bővítését szolgálja.

Manninger Jenő az ülésen elmondta, levelet írt a Balaton-parton lévő szállodák és vendégházak tulajdonosainak, emlékeztetve őket arra: az Országos Vízügyi Főigazgatóság engedélyezte, hogy stégeket alakíthassanak ki a tó medrében. Ehhez kapcsolódva az önkormányzat azt kezdeményezi, ezek használatát a keszthelyiek számára is biztosítsák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában