Jótékony célt támogatott kötetével K. Sabján Ferenc

2024.07.26. 16:00

A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványnak ajánlotta fel az értékesítésből származó bevételt a költő

A zalaegerszegi Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványnak ajánlotta fel K. Sabján Ferenc nagykanizsai költő a Csendes üzenet című verseskötetének értékesítéséből befolyt bevételt, amit pénteken adott át a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház gyermekosztályán dr. Gárdos László osztályvezető főorvosnak, az alapítvány alapítójának és Pappné Kerkai Bernadett főnővérnek.

Antal Lívia

A költő adományát köszönettel fogadták. Képünkön Pappné Kerkai Bernadett, K. Sabján Ferenc és dr. Gárdos László

Fotó: Antal Lívia

K. Sabján Ferenc hatodik kötetét az ünnepi könyvhéten mutatták be júniusban a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban. A költő az adomány átadásán koraszülöttnek nevezte kötetét, mert nem tervezte annak megjelenését. Az ok, ami miatt megírása mellett döntött, hogy családját a közelmúltban trauma érte. Két lánya sokat betegeskedett gyermekkorában, ami mindig eszébe jut, ha szirénázó mentőautót lát. Elhatározta, hogy támogatni fogja a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványt a Csendes üzenet című kötete 100 példányának eladásából befolyt bevétellel. A szponzorok és a vásárlók érdeme, hogy ezt meg tudta tenni, hangsúlyozta a nagykanizsai költő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában