Országos versmondó versenyről ezüst minősítés

2024.07.17. 12:30

A nagykanizsai Kőrösi-iskola tanulói ezüst minősítést szereztek

A "Regősök húrján…" című vers- és prózamondó versenyen fővárosi gáláján nyújtott teljesítményéért ezüst minősítést kapott a Kőrösi-iskola két tanulója, az 5. osztályos Mánfai Szófia és Horváth Marcell.

Benedek Bálint

A Kőrösi-iskola büszke a versmondóira, Horváth Marcell és Mánfai Szófia pedig rajonganak az irodalomért és a költészetért

Fotó: ZH

A rendezvény szervezője, a Magyar Versmondók Egyesülete a költészetet és szépprózát szerető iskolás fiatalokat szólított meg, akik a vers és a próza tolmácsolásához tehetséget éreznek, és kipróbálták magukat iskolai versenyeken.

– A két tehetséges tanulók éppen az egyesület kiírásában szereplő fokozatokat járta végig – fogalmazott Zsoldosné Major Ilona, a diákok felkészítője és osztályfőnöke. – Több nagykanizsai versmondó viadalon szerepeltek sikerrel, jártak többek között: a Kőrösi-, a Piarista- és a Rozgonyi-iskola megmérettetésein. Marcell és Szófia egy következő lépcsőfokként még májusban Vasváron Nagy Gáspár költő emlékére rendezett versmondó versenyen arany minősítést gyűjtöttek. Ezt követte Magyarország legnagyobb és legnívósabb versmondó versenye: a "Regősök húrján...", melynek online területi döntőjét Veszprémben tartották. Ide mindkét diákunk két-két költeménnyel készült, köztük Kányádi Sándor költeményeit mondták fel egy videóra. Mivel a verseny felmenő rendszerű, az országban több helyszínen megrendezett regionális döntőkön a zsűri által kiválasztottak a budapesti, immár jelenléti országos gálára jutottak, amit a Fővárosi Művelődési Házban rendeztek meg.

Zsoldosné Major Ilona hozzátette: itt kizárólag egy-egy Kányádi verset kellett elmondaniuk. Marcell Arany János kalapja, míg Szófia Fekete-piros című költeményét adta elő.

– A két gyermek nagyon nyitott és érdeklődő a költészet iránt, könnyen megtanulják a verseket és szívesen kiállnak a közönség elé – így a felkészítő tanárnő. – Büszkeséggel tölt el bennünket a Kőrösi-iskolában, hogy a korukat meghazudtolva ilyen határozottak, szorgalmasak, s eltökéltségükkel korosztályuk előtt jó példával szolgálhatnak. A következő tanévben folytatjuk a munkát és lépünk fokozatosan előre. Ők mindketten a többi tantárgyból is kiválóan dolgoznak, tanulmányi versenyeken is kitűnően szerepelnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában