Dr. Kövér László tartott előadást úti élményeiről a zalaegerszegi MCC-ben

2024.07.05. 13:00

A Transzszibériai Expresszel Oroszországon át

A szakmai előadások sorából kilépve legutóbb dr. Kövér László, az MCC Középiskolás Program vezető oktatója tartott rendhagyó és érdekfeszítő beszámolót Zalaegerszegen.

Mozsár Eszter

Dr. Kövér László dédapja emlékének szentelte a keleti utazást, az élményekről a Zalaegerszegi MCC-ben is beszámolt

Fotó: Mozsár Eszter

A telt házas, Képeslap Keletről - A Transzszibériai Expresszel Oroszországon át című előadásában a közel egy hónapig tartó hátizsákos, bakancslistás utazásának élményeit osztotta meg a hallgatósággal.

Mint mondta, mindig szeretett volna eljutni Vlagyivosztokba, ahova az első világháború alatt hurcolták el dédnagyapját. A Debreceni Egyetem adjunktusa vetített képekkel illusztrálta a Föld leghosszabb, 1891-1905 között épített vasútvonalán tett tavalyi útjának legszebb pillanatait. Ha egyszerre szeretnénk megtenni a teljes, 9 ezer kilométeres távot Szentpétervártól Vlagyivosztokig, akkor hét napon és nyolc időzónán át utazhatnánk, érzékeltette a szakember. Élménybeszámolóját – melyben több sztereotípiát is megdöntött – később olvashatják lapunkban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában