Jó cél érdekében futottak a Gébárti-tó körül

2024.07.27. 17:30

Az iskolakezdést segítette a gyermekjóléti központ

Mozsár Eszter

Voltak, akik kedvencüket is magukkal hozták a gyermekjóléti központ jótékonysági futására

Fotó: Mozsár Eszter

Jó hangulatú futást szervezett szombaton reggel a Gébárti-tó körül a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ. Első alkalommal rendezték meg a jótékonysági programot, az adakozó kedvű mozogni vágyók az iskolakezdéshez szükséges tan- és írószerekkel, táskákkal nevezhettek az eseményre.

 

A rajt pillanata, három és fél kilométer várt a futókra
Fotó: Mozsár Eszter

A Kajak-Kenu-Sárkányhajó Egyesület bázisán gyülekeztek a nevezők, a sátornál a központ munkatársai fogadták mindazokat, akik felajánlották segítségüket. A baráti társaságok és futóklubok szívesen csatlakoztak a kezdeményezéshez, ahogy a zalaegerszegi Domján Kornél és társai is. Mint mondták, igaz, hogy hobbifutók, ám jó alkalom volt arra, hogy kimozduljanak és természetesen támogassák a nehéz helyzetben élőket.

A tömegben voltak középkorúak, idősebbek, ám a fiatalabb korosztály ugyancsak szép számmal érkezett. A zalaegerszegi nagyszülőknél nyaral a szombathelyi Skáfár Félix. A tizenkét éves kisfiú kilenc éve költözött az Amerikai Egyesült Államokba családjával, jelenleg is sportol, triatlonozik. Természetesen ő sem jött üres kézzel, hozott füzeteket, színes ceruzákat, tollakat. 

- Minden negyedik családnak nehézséget okoz az iskolakezdés, s különösen hátrányt jelent, ha rossz minőségű felszereléssel vagy annak hiányával kezdik a tanévet – mondta Zsolnai Judit, a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója. - Az intézményünkkel kapcsolatban álló családokat fogjuk támogatni az adománnyal. Azért futást szerveztünk, mert számunkra is fontos az egészséges életmód, amit így népszerűsítettünk, másfelől közösségépítő élményt szerettünk volna nyújtani.

A futás előtt Bár Zsanett személyi edző tartott bemelegítést. A jelentkezők 15-30 percen belül teljesítették a 3 és fél kilométeres távot. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában