Könyvtár. Több, mint gondolnád...

2024.07.05. 12:00

Barkácsolás gyerekeknek, elindult a Deák-terasz

Mozsár Eszter

Felvételünkön Burkusné Riba Liliána gyermekkönyvtáros tart foglalkozást, a Deák-terasz a könyvtár dolgozóinak saját ötlete alapján valósul meg

Forrás: Deák-könyvtár

Elindult a héten, s ezentúl keddenként és péntekenként 10-12 óra között kézművessarokkal várják a gyerekeket a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár előtti téren a nyári szünidőben. Csak rossz idő esetén költöznek be az intézménybe. Három évvel ezelőtt kezdődtek az egyedi, környezetbarát alapanyagokat felhasználó foglalkozások, melyek során ajándékokat, emléktárgyakat készíthetnek a kicsik és nagyok, a téma természetesen a vakáció, nyár, vízpart, pihenés, tájékoztatta lapunkat Tóth Renáta igazgató. Hozzátette, sokan keresik ezt a programlehetőséget, alkalmanként akár 20-25 gyerek is jön, népszerű a családok körében. Természetesen a kézműves-foglalkozás mellett ismeretterjesztő és barkácskönyveket kölcsönözhetnek a résztvevők, így további hasznos tippeket kapnak akár otthonra is.


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában