Térítésmentes foglalkozások

2024.07.16. 15:30

Deák-terasz egész nyáron, kedden ruhacsipesszel

Keddenként és péntekenként délelőtt 9-12 óra között egész nyáron szabadtéri barkácssarokkal, kézműves műhellyel várja a gyerekeket és a családokat a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Az épület előtti árnyas téren a vakációzók az ügyes kezű könyvtárosok jóvoltából már harmadik éve találnak szünidei programot, melynek keretében újrahasznosítható anyagokból készíthetnek maguknak és barátaiknak ajándéktárgyakat.

Arany Horváth Zsuzsa

Pókaszepetki család a zalaegerszegi piac melletti téren, a megyei könyvtár kézműves délelőttjén

Forrás: DFMVK

A könyvtár kollektívája a környezettudatosságra nevelés mellett szülőkkel és nagyszülőkkel tölthető közös alkotó órákat kínál, tudtuk meg Tóth Renáta igazgatótól. Az évek során népszerűvé vált Deák-terasz rossz idő esetén az emeleti gyermekkönyvtárba húzódik, így esős napokon sem kell lemondani a délelőtti kézműves alkotásról. Ezekben a hetekben a rossz idő fogalma átalakult, inkább a hőség befolyásolja negatívan a szabadtéren tartózkodást. Ennek ellenére kedden délelőtt is több tucatnyian keresték fel a Deák-téri Deák-teraszt, köztük még Pókaszepetkről is érkezett család, akik tavaly is szívesen időztek a könyvtárosok játszóházában. Ezúttal a többiekkel együtt fa ruhacsipeszekből készíthettek ajándéktárgyakat. Az ötletvadászathoz a könyvtár témába vágó könyvekkel is szolgál. A zalaegerszegi piacnapokhoz kötött foglalkozások szervezői számítanak a vidékiekre, és nem is csalódnak, egyre több vendégük érkezik a környező falvakból, mondta a bibliotéka igazgatója, hozzátéve, 2023 nyarán 130-an időztek a Deák-teraszon. A térítésmentes foglalkozások terméséből augusztus végén mini kiállítást terveznek, s várnak minden résztvevőt a Terasz-záró búcsúnapra. Tavaly még résztvevő nagymama által sütött pogácsa érkezett a gyerekek számára, s idén sem marad meglepetés nélkül a rendezvény zárása. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában