Egész napos szórakozás

2024.07.16. 12:00

Gasztrokalandozás és más vigasságok a sárhidai falunapon

Egész napos szórakozási lehetőséget kínált Sárhida falunapja, amelyen az önkormányzat negyedik alkalommal szervezte meg a Sárhida Ízei elnevezésű baráti főzőversenyt. A sportpályánál tartott rendezvényen 15 főzőcsapat vállalkozott a megmérettetésre.

Antal Lívia

Még fő a nyertes töltött káposzta. A bográcsnál elöl Nagy Marianna polgármester, mögötte Vigh László országgyűlési képviselő, Németh Kristóffal, Szabó Dániellel és Pete Lászlóval, a sportegyesület tagjaival

Fotó: Antal Lívia

Szabadon ereszthették fantáziájukat, mert a versenykiírás szabad választást hagyott az ételek tekintetében. A főzőcsapatok szombat délután sokféle ételt, többek között birkapörköltet, borjúpörköltet, gulyáslevest, pásztortarhonyát, csülkös babos káposztát és marharagut készítettek, dacolva a hőséggel. A rendezvényre kilátogatók örömöt lelhettek a bőséges ételkínálatban, miközben a háromfős, részben helyiekből álló szakmai zsűrinek fel volt adva a lecke. A IV. Sárhida Ízeit a Németh Fuvar és Gépi Földmunka csapata nyerte töltött káposztájával. Különdíjas lett a Boci Office vadpörköltje.

A falusi hétköznapokról láthatott komédiát a közönség a Sárhidai Falurádió nyugdíjas hölgyeinek előadásában
Fotó: Antal Lívia

Teljesítményüket köszönet illeti, ahogy mindenkiét. A falunap magas színvonalú megrendezéséért Nagy Marianna, Sárhida polgármestere köszönetét fejezte ki a vállalkozóknak, cégeknek és magánembereknek, továbbá a falugondnoknak és a helyi civileknek, hogy berendezték a helyszínt. A polgármester Lakatos Ferencné Györgyit kérte a színpadra. Nyugdíjba vonulása alkalmából Vigh László országgyűlési képviselővel virágcsokrot nyújtott át számára, megköszönve az önkormányzatnál gazdálkodási előadóként végzett munkáját.

Vigh László méltatta Sárhida elmúlt évekbeli fejlődését, szóba hozva a faluház előtt álló táblasort, ami igazolja az önkormányzat pályázati sikereit. Mint mondta, az utakat, épületeket, közterületeket érintő fejlesztéseknek köszönhetően egy kis városközpont jött létre a felső falurészben.

A falunapon kulturális egyesületek is gondoskodtak a jó hangulatról; a Sárhidai Falurádió nyugdíjas hölgyei a falusi életet parodizálták ki előadásukban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában