A Tourinform Iroda szervezésében

2024.07.20. 19:00

Gasztroséta göcseji ízekkel Zalaegerszegen

Városi sétára alkalmas időben indult útnak az a turista csapat, amely július 20-án, szombaton délelőtt csatlakozott Tódor Tamás idegenvezetőhöz, a Zalaegerszegi Tourinform Iroda munkatársához. A gasztro témájú idegenforgalmi belvárosi körút Zalaegerszegen a mozi, a nagytemplom, a plébánia, az Arany Bárány, a régi városháza, a mai törvényszék, a Göcseji Múzeum és a Mindszentyneum épületeit ismertette meg az ezúttal jobbára az Alföldről érkezett érdeklődőkkel, de a főszerep a piacnak és a göcseji étkeknek jutott.

Arany Horváth Zsuzsa

Tódor Tamás (balról), a Tourinform Iroda munkatársa archív fotókat is mutatott a hajdani göcseji tájról és a város régebbi látképéről

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

A Göcsej Tudásközpontban működő üzletben ízesített kenyeret, a szabadtéri piacon Egerváron termett fekete berkenye, szőlő és gyümölcs levét, a bisztróban dödöllét, véres, hurkát, kolbászt, a csarnokban pedig savanyúságokat kóstolhattak a sétálók.

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

Végül a Mindszentyneum kávézójában megpihenve összegezhették élményeiket, melyek közt magukkal viszik többek közt az 1847-ben Zalaegerszeg akkori főterén készült dagerrotípia látványát is, de a göcseji lakodalmi rétes receptjével is gazdagabbak lettek.

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

A Tourinform Iroda által szervezett,egyre sikeresebb városismereti séta sorozat programja július 26-án és augusztus 2-án folytatódik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában