Elhanyagolt terület Nagykanizsán

2024.07.12. 14:51

Hajléktalanok vertek tábort a HSMK környékén

Nagykanizsa belvárosához közel, a Hevesi Sándor Művelődési Központ melletti mélygarázs környékéről és felszíni parkolójáról szintén úgy tűnik, hogy lemondtak.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

Nemrégiben újult meg pályázati forrásból a HSMK előtti tér, viszont annak másik oldalán, a művelődési központot az áruházzal összekötő részen hajléktalanok portyáznak, szinte mindig a padokon töltik az életüket. Ennek megfelelően a füves részt használják illemhelynek és gyakran ott öltöznek át, alszanak, ezzel rengeteg hulladékot halmoznak össze. Az épületek másik oldalán sem jobb a helyzet, a szelektív konténerek környékét is gyakran WC-nek használják.

Fotó: Szakony Attila

A lezárt mélygarázs feletti parkolóban található szellőztető oszlopokat graffiti erdő borítja, több obszcén rajzzal. Információink szerint a HSMK dolgozói napi rendszerességgel figyelmeztetik az ott tartózkodókat, hogy ne szemeteljenek, mindhiába. Az évek során több részt elkerítettek, lezártak már rácsokkal, de úgy tűnik a problémát még nem oldották meg...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában