Jogos kérést sikerült teljesíteni

2024.07.17. 15:00

 Kerítés készült a ságodi temető köré

Évek óta visszatérő, régi településrészi jogos kérést sikerült teljesíteni azzal, hogy a város finanszírozása jóvoltából körbekerítették Ságodban a Temető utcai sírkertet.

Arany Horváth Zsuzsa

Németh Gábor és Viziné Pankasz Szilvia az új kerítés előtt

Fotó: Seres Peter

Ennek hiányában korábban a szabad bejárást találó vadak gyakorta kárt tettek a területben és a sírokon elhelyezett növények sem voltak biztonságban. A beruházás kivitelezésének részleteiről szerdán délelőtt a helyszínen Németh Gábor településrészi önkormányzati képviselő ( 02.-es választókerület) és Viziné Pankasz Szilvia, a zalaegerszegi polgármesteri hivatal műszaki osztályának beruházási szakreferense tájékoztatta a sajtót.

A helyiek nagy örömére készült el az 1,7 méter magas 3D-s elemekből álló zöld, gyári porszórt kerítés, összesen 343,5 méter hosszúságban, amely lábazatot is kapott, mondta a városházi képviselő. A helyi kivitelező, a CSER-KES Home Kft. a ravatalozónál, a temető dél-nyugati sarkán és a szemetes felőli oldalon is elhelyezett egy-egy gyalogos és gépkocsi bejárásra alkalmas, zárható vasalatú kaput.  Az arányos városfejlesztés keretében megvalósult kerítés bruttó 7 millió forintba került.

Németh Gábor elmondta, a továbbiakban a ravatalozó előtti tér burkolatának megújítását, a szükséges árnyékolás megoldását tervezik, de felmerült az igény egy temetői urnafal kialakítására is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában