Kifüstölték a vérszívókat a megyeszékhelyen

2024.07.04. 14:30

Szúnyogirtás Zalaegerszegen - videóval

Földi úton történő szúnyoggyérítést végeztek a héten, a napnyugta utáni órákban Zalaegerszegen.

Antal Lívia

„Füstfelhőt” húz maga után a szúnyogirtó jármű a Kertész utcában

Fotó: Antal Lívia

A kezeléshez olyan szúnyogirtó szert, koncentrátumot használtak, amely a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el. A kezeléseket napnyugta után kezdik, így a méhekre és más, nappal aktív rovarokra nem jelent veszélyt. A melegvérű állatokra és az emberre sem veszélyes. Hatóanyaga a kijuttatás után néhány óra alatt lebomlik. A földi úton való védekezést azért vezették be, mert a légi kijuttatásra engedélyezett szúnyogirtó készítmények engedélye lejárt. Ezt a technológiát csak járványügyi veszélyhelyzet esetén lehet alkalmazni.

A szúnyogcsípés nagyon kellemetlen tud lenni. Ezért fontos a vízgyűjtő tartályok letakarása, mert a megülő esővízben gyorsan kifejlődnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtás előtt Zalaegerszeg önkormányzata közleményben tájékoztatta a lakosságot. A Kertész utcában szerdán, nem sokkal éjfél előtt járt a szúnyogirtó jármű.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában