Több mint négyszázezer forint a Bogáncs Állatmenhelynek

2024.07.14. 10:00

Kitettek magukért a Hagymásbab fesztivál résztvevői

Jól sikerült a VIII. Alsójánkahegyi Sör-, Virsli- és Hagymásbab Fesztivál, amit szombaton rendeztek a jól bevált helyszínen, a zalaegerszegi Liszt-iskolában. A kilenc főzőcsapat mexikói és olasz ételei hamar elfogytak, s összesen 438.600 forint gyűlt össze a Bogáncs Állatmenhely javára.

Mozsár Eszter

A Nimfák és kuzinok csapata a kezdetek óta főz a fesztiválon. Fotó: Mozsár Eszter

Virslis lecsó, sörrel készült lángoson tálalt, illetve barbecue sertéslapockás hagymásbab, hagyományos chilis bab, palacsinta, prósza, mediterrán ragu, csülkös babgulyás, de még „trüttyölt ratyli” is készült a kondérokban, bográcsokban szombaton. A vendégek többnyire éhesen érkezek, így hamar, egy-két órán belül elfogytak a finomságok. A kezdetek óta vesz részt a fesztiválon a Nimfák és kuzinok csapata, idén hatan vállalták a főzést. Az újságírót már csak az üres lábas fogadta, de palacsintát és prószát még tudtak kínálni.

- Örülünk, hogy idén a jótékonysági akció kedvezményezettje az állatmenhely, régóta szeretünk volna nekik segíteni. A több mint ötven liter hagymásbab klasszikus módon készült, amit kolozsvári szalonnával készítettünk és lángolt kolbásszal bolondítottunk meg – mondta Balázs Katalin.

Kiss Aurél István a „Megtömlek” csapatának tagja elmondta, a hagyományos menüt ők a tálalással emelték ki, a fatányéron a háztájiból származó zöldségekkel. 

Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő – aki nemcsak a mostani rendezvény, hanem a kertmozis program és a filmzenei fesztivál ötletgazdája - kérdésünkre elmondta, örül, hogy a nyári vakáció alatt az itthon maradóknak színes programot tudnak kínálni. A hagymásbab fesztiválon a jól bevált recept szerint a Bud Spencer és Terence Hill mozik mintájára humoros elemekkel, versenyekkel, szórakoztató produkciókkal várják mindig a közönséget, köztük idén a nyolc év után Zalaegerszegre visszatérő Spencer Hill Magic Band műsorával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában