Közel 200 méteres szakaszon tömörebb burkolatot kapott

2024.07.30. 14:30

Mart aszfaltos úthelyreállítás a Vorhotai utcában

Zalaegerszeg önkormányzata számára nemcsak a nagy forgalmú utak, hanem a kisebb, városkörnyéki utak felújítása is fontos. Egyik ilyen beruházás volt a mart aszfaltos úthelyreállítás a Vorhotai utcában, hangzott el a keddi sajtóbejáráson.

Antal Lívia

Szabó János és Domján István a Vorhotai utcában, ahol mart aszfaltos úthelyreállítást hajtottak végre

Fotó: Pezzetta Umberto

- Tényleg fontos beruházás valósult meg a Vorhotai utcában, mert az úttest állapota régóta problémát okozott az itt élők számára. A hatalmas mennyiségben érkező csapadék lemosta a laza talajú meredek lejtőről a kavicsot. Ráhordta a Völgyi utcára, egészen a temetőig, ami lehetetlenné tette a közlekedést - idézte fel Domján István, a településrész önkormányzati képviselője.
A mintegy 3 millió forintos beruházásban közel 200 méter hosszban valósult meg a mart aszfaltos úthelyreállítás a Vorhotai utcában. Az önkormányzati képviselő elmondta továbbá, hogy Vorhotán, Gógánhegyen és Szenterzsébethegyen további út- és járdafelújításokat terveznek, mert a lezúduló csapadékvíz folyamatosan károkat okoz a meredek utcák burkolataiban. Az önkormányzat szeretné megvásárolni a temető melletti ingatlant, ahol parkolót alakítanának ki.
Közel 52 köbméter mart aszfaltot építettek be, amelynek megszilárdulásához elengedhetetlen a magas hőmérséklet. Szerencsére, a hőség ezt elősegítette. A tömör burkolatnak köszönhetően várhatóan nem lesz probléma nagy esőzésekkor, és nem telnek meg a nyílt vízelvezető árkok zúzalékkal, tette hozzá Szabó János közútkezelő szakreferens.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában