A politikus javaslatot tett az egészségügyi tárca vezetőségének

2024.07.05. 17:28

Nagy Bálint: Továbbra is küzdünk a keszthelyi szülészetért!

Amint arról már beszámoltunk portálunkon, július 1-jével megszűnt a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás a Keszthelyi Kórházban. Nagy Bálint államtitkár, a térség országgyűlési képviselője az egészségügyi tárca vezetőségéhez fordult javaslatával, amely megoldhatná a problémát.

Zaol.hu

Nagy Bálint: A térség országgyűlési képviselőjeként számíthatnak rám! Fotó: ZH

"Ma Zala vármegyében összesen 31 szülész-nőgyógyász rendelkezik engedéllyel, ugyanakkor mindössze 8-an vesznek részt az állami betegellátásban. Nekik köszönet és hála!" - írja közösségi oldalán a politikus, majd további hivatalos adatokkal szolgál: "a Zala vármegyei átlagkereset nagyságrendileg bruttó 500 ezer forint. Az állami betegellátásban dolgozó szülész-nőgyógyász szakorvos átlagbére pedig bruttó 2,7 millió forint. Sajnos a szakorvosok többsége ezért a fizetésért nem vesz részt az állami betegellátásban. Való igaz, hogy a magánpraxisokban ennek a sokszorosát is meg tudják keresni az orvosok", szögezi le Nagy Bálint.

- Éppen ezért azt a javaslatot tettem az egészségügyi tárca vezetése felé, hogy szükség esetén a magánpraxis-engedély kiadásához legyen elvárható az állami ellátásban való részévétel is, bizonyos meghatározott mértékben. A zalai anyáknak joguk van ahhoz, hogy állami szülészeten hozzák világra gyermekeiket, ha úgy akarják. A térség országgyűlési képviselőjeként számíthatnak rám! - zárja bejegyzését az államtitkár.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában