Egy hónapon át

2024.07.09. 18:00

Nyári kézművesház a lenti könyvtárban

Idén is elindították a városi könyvtárban a hagyományos nyári kézművesházat június végén. A foglalkozásokat szerda délelőttönként tartják különféle témákhoz kapcsolódóan.

Korosa Titanilla

Czigány Judit (szemben) gyermekkönyvtáros tartja a foglalkozásokat a kézművesházban

Fotó: Korosa Titanilla

Lapath Gabriella, a városi könyvtár igazgatója elmondta, idén is változatos foglalkozásokkal készültek a gyerekeknek, első alkalommal a levendula titkaiba nyerhettek bepillantást, és egyedi, levendulával töltött illatpárnácskákat varrtak. Az elmúlt héten a második foglalkozás a Kisökos címet kapta, itt interaktív és nem utolsósorban játékos lapbook készült, középpontban a növényekkel. Július 10-én a levéltitokra derül fény: egyedi lampionokat készíthetnek lufival, papírral, tapétaragasztóval, préselt levelekkel a gyerekek. 

A következő alkalmakkor is érdekes témák várják a jelentkezőket, a fűben-fában játék során a növények elültetésének módjával ismerkedhetnek, s harisnyaanyagból, virágföldből és fűmagból készítenek fűfejeket, melyek folyamatos öntözés mellett fejlődnek majd ki. A zöld szemlélet népszerűsítését a könyvtárosok fontos feladatuknak tartják, a Mókás zöldfülűek foglalkozáson többféle apró használati tárgyat készítenek: többek között virágcserepet konzervdobozból, valamint díszes-növényes medált. Az utolsó alkalom hagyományosan a kísérletezésé, fény derül a növények titkaira, megfigyelhetik majd az érdeklődők a bors és a mosogatószer kölcsönhatását, és a citromvulkán működését, és hogy legyen mit haza is vinni: ládikót alkotnak a természeti kincseknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában