Interaktív oktatási eszköz a gyors fejszámolásért

2024.07.04. 11:04

Országos Darts Matek versenyen jártak a zalaiak

A Bocföldei Körzeti Általános Iskola és a Bagodi Fekete István Általános Iskola Zala vármegyét képviselve bejutott az országos Darts Matek verseny döntőjébe, ami a Borsod-Abaúj -Zemplén vármegyei Encsen, a Zrínyi Ilona Általános Iskolában került megrendezésre június 13-án, tájékoztatta lapunkat Pálfi István szervező pedagógus.

Arany Horváth Zsuzsa

A Bocföldei Körzeti Általános Iskola versenyzői (3-6. osztály)

Fotó: Bocföldei Körzeti Általános Iskola

A Darts Matek játékos alapú interaktív oktatási segédeszköz, a darts játék nyújtotta élményt ötvözi a játékos tanulással, támogatva a gyors fejszámolást. A programot már nagyon sok iskola használja a Zalaegerszegi Tankerületi Központ finanszírozásával. Az idei évben országos versenyt is rendeztek, amelynek költségeit (szállás, étkezés, utazás) a fenntartó Zalaegerszegi Tankerületi Központ támogatta. 

Bagodi Fekete István Általános Iskola 7. osztályos tanulói
Fotó: Bocföldei Körzeti Általános Iskola

A versenyre négyfős csapatok jelentkezését várták három korcsoportban: harmadik – negyedik, ötödik – hatodik és hetedik – nyolcadik osztályosok mérték össze a tudásukat. Az országos döntőt két online forduló előzte meg. A selejtezőkön elméleti feladatok mellett (dartstörténet és a darts szabályai) a programban található gyorsasági feladatokat kellett megoldani. A versenyre több mint 400 csapat jelentkezett a három korosztályban. A döntőre korcsoportonként 15 csapatot hívtak meg. Itt az elméleti, gyorsasági feladatok mellett gyakorlati tudásukat (darts táblára dobás) is összemérték a csapatok. Vármegyénk tanulói szépen szerepeltek az országos döntőn. 

A Bocföldei Körzeti Általános Iskola 5-6. osztályos tanulói, mögöttük Szabó Mónika, a Térségi Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Szabó Árpád, a Szerencsi Tankerületi Központ igazgatója, Szabó Beáta, az Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola igazgatója
Fotó: Bocföldei Körzeti Általános Iskola

A Bocföldei Körzeti Általános Iskola ötödik-hatodik osztályos csapata IV. helyezést ért el (Nagy Balázs, Rozsnyói Gergely, Gyuk Gergely és Rozsnyó Botond), a Bagodi Fekete István Általános Iskola hetedikesei V. helyen végeztek (Bönöcz Kristóf, Kiss Ádám, Horváth Ádám, Szabó Szilárd), a Bocföldei Körzeti Általános Iskola harmadik-negyedik osztályos csapata pedig a VII. helyen zárt (Heri Mátyás, Molnár Dóra Boglárka, Németh Hanna, Szabó Máté). A bocföldei diákokat Paucsa Tamásné, Kustán Gyuláné, Lelkesné Farkas Judit és Pálfi István, a bagodi diákokat Péterné Fatér Edit készítette fel. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában