Kihirdették a felvételi ponthatárokat

2024.07.25. 14:00

Pont ott parti a Plakátház udvarán, Nagykanizsán

Pont ott parti címmel felsőoktatási felvételi ponthatárváró rendezvényt tartott szerdán a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ a Plakátház udvarán.

Benedek Bálint

Keller Ádám és Rodek Hanna Sára boldogan mutatja a telefonjukra érkezett üzenetet, mely szerint felvételt nyertek az áhított szakra

Fotó: Benedek Bálint

Az eseményre hamar megtelt az udvar okostelefonjukat nyomkodó fiatalokkal, akik közül többen tűkön ülve várták az eredményeket. Az izgatott diákok mellett találkoztunk olyanokkal is, akik már jó előre kiszámolták a pontjaikat, így nyugodtabban várták a ponthatárokat. Utóbbiak táborát erősítette Kovács Barnabás, aki a Mező-gimnáziumban végzett. Elmondta: jól sikerült az érettségije, a maximális 500-ból 485 pontot szerzett, ezért a fővárosi Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) jogász szakra tart.

– Mindig izgulok, ez most sincs másképp – vette át a szót a szintén mezős Rodek Hanna Sára. – Barnabáshoz hasonlóan a jogra készülök, viszont vele ellentétben Győrben és Pécsen jelöltem be ezt a szakot. Az ügyvédi hivatás érdekelne.

Megtelt a Plakátház udvara fiatalokkal. Ennek az asztaltársaságnak volt oka az örömre, hiszen szinte mindegyikőjüket felvették a felsőoktatásba
Fotó: Benedek Bálint

Párja, Keller Ádám viszont az informatika iránt érdeklődik, ezért a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ duális gazdasági-informatikus szakára jelentkezett. Alaposan feltérképezte a szakmájának kihívásait, jól tudja, hogy pénzüggyel kapcsolatos informatikai hátteret biztosító szakembereket képeznek. Mivel elmondása szerint nagyon érdekli ez a téma, kézenfekvő volt, hogy marad Zala vármegyében.

Aztán 20 órakor kiderültek az eredmények, sokan szöveges üzenetben is megkapták a jó hírt: felvették őket! Beszélgetőpartnereim ugyancsak büszkén mutatták a mosolygós szmájlival érkezett értesítést, hogy bizony elkezdhetik új életüket a felsőoktatásban. A háttérből hallatszott, hogy többen is örömmel hívták szüleiket, rokonaikat és ismerőseiket a jó hírrel.

Egy nagy asztaltársaság tagjai közül mindenki így tett. Egyikük, Karakai Kíra a Piarista-gimnáziumban érettségizett és a Soproni Egyetemen, a Faipari mérnöki és kreatívipari karon folytatja tanulmányait, amit már nagyon vár. A társaság másik tagja, Kovács Kata a Mező-gimnáziumba járt és mérhetetlenül boldog, hiszen az ELTE Bölcsész karon újlatin nyelvek és kultúrák szakon portugált tanul majd. Szerinte zseniális ötlet volt a pontváró parti megszervezése, hiszen sokakkal együtt ünnepelhetik azt, hogy egy új fejezet nyílik az életükben.

Gerencsérné dr. Berta Renáta, a nagykanizsai campus megbízott főigazgatója is köszöntötte a fiatalokat
Fotó: Benedek Bálint

– Matematikából és angolból tettem emelt szintű érettségit, megérte, hiszen az Óbudai Egyetem villamosmérnöki szakán folytatom – mondta Kovács Ákos. – Kiszámoltuk már jó előre a pontjainkat, ezért nem ért meglepetés.

Megyesi Margaréta szintén boldog, hiszen fogorvosként Pécsen, míg barátnője, Billege Hanna az ELTE jogi karán tanulhat majd.

– Erdélyben, Nagykállón érettségiztem és dietetikára jelentkeztem Debrecenbe – mesélte Ardeljan Anna. – A Balatonon dolgozom a nyáron, ott találkoztam egy kanizsai lánnyal, aki meghívott a pontváró partira, szívesen jöttem.

Gerencsérné dr. Berta Renáta, a nagykanizsai campus megbízott főigazgatója örült annak, hogy ezen a kanizsai összefogással szervezett pontváró partin ilyen sokan összegyűltek.

– Bízom benne, hogy Nagykanizsáról és környékéről minél többen jelentkeztek a campusunkra, hiszen a körforgásos gazdaság egyetemi szakjaink egyedülállók – fogalmazott. – Mellette ott van az informatika, a mérnöki területek, a vízügyi üzemeltetés, vagy éppenséggel a gépészmérnök szakunk, továbbá az informatikus szakjaink ugyanolyan népszerűségnek örvendtek, mint korábban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában