Gasztronómiai ízutazás és zenés programok

2024.07.24. 07:30

Rétesfesztivál lesz szombaton Tótszerdahelyen

Az előző évekhez hasonlóan a Zrínyi-iskola udvarán rendezi meg július 27-én (szombat) 14 órától az önkormányzat a Rétesfesztivált. A jó totyogós, a térségre jellemző túrós, tökös mákos és káposztás rétesek mellett kiváló kulturális műsorfolyamot is ígérnek a szervezők.

Benedek Bálint

Pillanatkép egy korábbi Rétesfesztiválról. A fotón a Molnári Horváth Nemzetiségi Önkormányzat csapata, balról: Kotnyek Gáborné, a szervezet elnöke, Vuk Istvánné, Pazsiczky Veronika és Zadravecz Bernadett

Fotó: ZH-Archívum/Gergely Szilárd

Az önkormányzat mellett a rendezvényt számos civil szervezet és vállalkozó is segíti. A programok sora délelőtt horgászversennyel indul, melyet a helyi horgászegyesület vezényel le. 14 órától az iskola udvarán a Magyar Vöröskereszt jóvoltából lehetőség nyílik véradásra. Majd 14.30-tól Hajnal Máté interaktív családi bűvészshow műsorát láthatják az érdeklődők. A köszöntők után 16.15-től zenei és kulturális műsorok váltják egymást a színpadon. Fellépnek többek között a tótszerdahelyi óvodások, Proszenyák Míra (ének), a tótszerdahelyi Pomurske žice, „MURA” Horvát Hagyományőrző Egyesület kórusa, a Szikrák Táncegyüttes, a Decsi Fivérek, illetve a Kulturális Egyesület Donja Dubrava. Az est sztárvendége 19 órától a 30. jubileumát ünneplő Gazde horvát együttes lesz, az estét 21 órától a nagykanizsai ZERO zenekar bálja zárja.

A tájékoztatóból kiderül, hogy a kulturális programokkal egy időben kezdődik a réteskóstolás is az iskola udvarán, mely mellé számos finom zalai bort is meg lehet majd ízlelni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában