A dispozíciók érintik Zalát is

2024.07.02. 16:00

Személyi változások a kaposvári egyházmegyében

Az egyházmegyében élő hívek lelki gondozása, valamint a lelkipásztori feladatok ellátása érdekében személyi változásokat rendelt el dr. Varga László kaposvári püspök. A dispozíciók részben érintik Zalát, illetve a korábban itt szolgált papokat is.

Gyuricza Ferenc

Dr. Varga László kaposvári püspök

Fotó: Gyuricza Ferenc

Mint azt néhány napja röviden már megírtuk, az egyházmegye újmisés papjai a kaposvári Nagyboldogasszony-plébánián kezdték meg kápláni szolgálatukat, ám a baranyai származású, teológiai tanulmányait a győri Brenner János Hittudományi Főiskolán végző Pohnert Dávidot augusztus 10-i hatállyal már a nagykanizsai Jézus Szíve-plébániára küldi az egyházmegye főpásztora. A dél-zalai városban ez idáig kisegítő lelkészként tevékenykedő Porpáczy Attila ugyanezen időponttól Siófokra, az ottani Sarlós Boldogasszony-plébániára kerül.

Az egyházmegye korábban Zalában is megfordult papjai közül Fejes János – aki szentelését követően 2021-ben a nagykanizsai Jézus Szíve-plébánián kezdte meg áldozópapi szolgálatát – szintén augusztus 10-től kaposfüredi, mernyei és gamási plébániavezető lelkész lesz. Balsai Tamás – aki 1995/96-ban szintén nagykanizsai káplán volt – osztopáni és somogyvári plébános-helyettesként folytathatja az ottani hívek lelki gondozását. Bencik Tamás egykori nagykanizsai káplán pedig Nagyatádon lesz plébános-helyettes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában