Az E.ON megkezdi a gázvezeték rekonstrukcióját

2024.07.11. 13:17

Teljes útzár hétfőtől Zalaegerszegen, a Kisfaludy Sándor utca két szakaszán

Teljes útzár mellett július 15-én, hétfőn az E.ON Hungária Csoport megkezdi Zalaegerszegen, a Kisfaludy Sándor utcában a gázvezeték rekonstrukcióját. A burkolat megbontásával járó munkálatok várhatóan augusztus végéig tartanak, közölte szerkesztőségünkkel a szolgáltató.

Antal Lívia

Az E.ON először a Mártírok úti körforgalom szélétől az Ady Endre utca kereszteződéséig tartó szakaszon végzi el a gázvezeték rekonstrukcióját a Kisfaludy utcában. Ezt a szakaszt hétfőn lezárják a forgalom elől

Forrás: E.ON

A felújítás a Kisfaludy utcában a Mártírok úti körforgalomtól egészen a Kossuth Lajos utca kereszteződéséig valósul meg. Az Ady Endre és a Kossuth Lajos utcákat nem érinti a munka, ott továbbra is lehet gépjárművel közlekedni. Ugyanígy a Mártírok útján, mert a körforgalmat sem érinti a kivitelezés. A hétfőtől életbe lépő teljes útzár a Mártírok úti körforgalom szélétől az Ady utca kereszteződéséig, illetve az Ady utcai kereszteződéstől a Kossuth Lajos utcáig tart. Ez a szakasz azonban már most le van zárva, mert itt az önkormányzat a víziközművek cseréjét végzi.

Július 15-től, hétfőtől a Kisfaludy utca Ady utca és a Mártírok útja közötti szakaszát is lezárják a forgalom elől, mert az E.ON gázrekonstrukcióba kezd.
Fotó: Antal Lívia

Az E.ON Hungária Csoport a rekonstrukció során a jelenlegi gázvezetéket egy biztonságosabb, korszerűbb műszaki paraméterekkel bíró gázelosztó vezetékrendszerre cseréli. A földgázszolgáltatás a munkálatok időtartama alatt biztosított lesz, mindössze az átkötés idejére szünetel majd. Ennek időpontjáról a szolgáltató előzetesen, szórólapon tájékoztatja a lakosságot.

A kivitelezéssel járó kellemetlenségek és a parkolási nehézségek miatt az E.ON a környéken élők együttműködését és türelmét kéri. Az autósoktól azt kéri, hogy a jelzéseket figyelembe véve fokozott körültekintéssel közlekedjenek a munkaterület közelében. A munkálatok végeztével a felbontással érintett útburkolatot teljesen helyreállítja a szolgáltató.

Közműcsere is zajlik a Kisfaludy utcában

Zalaegerszeg önkormányzata július elsején kezdte meg a víziközművek cseréjét a Kisfaludy utca Kossuth és Ady utca közötti szakaszán, teljes útzár mellett. Bali Zoltán alpolgármester elmondta, hogy a szakemberek a napokban végeznek a szennyvízvezeték megújításával, melyet követően nekiállnak az ivóvízhálózat rendbetételének. Az alpolgármester köszönetét fejezte ki a dolgozóknak, hogy a hatalmas hőség ellenére az ütemtervnek megfelelően halad a munka. Elmondta továbbá, hogy július 15-től, hétfőtől az E.ON megkezdi a Kisfaludy utca Mártírok útja és Ady utca közötti szakaszán a gázhálózat rekonstrukcióját, ami miatt itt is teljes útzár lesz. Az Ady-iskola előtti szakaszon augusztus végére, a Kossuth és Ady utca közti szakaszon pedig szeptember közepére végeznek a munkálatokkal.

A Kisfaludy utca Kossuth és Ady utca közötti szakaszán önkormányzati beruházásban zajlik a közműcsere. Ezt a szakaszt július elsején zárták le forgalom elől
Fotó: Pezzetta  Umberto

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában