Ez történt

2024.07.02. 17:39

Térségi híreink röviden

Mozsár Eszter

A nagykanizsai Eraklin Táncklub Egyesület szabadtéri órára hívta a járókelőket

Fotó: Benedek Bálint

A nagykanizsai Eraklin Táncklub Egyesület szabadtéri órára hívta a járókelőket

Nagykanizsán az Eraklin Táncklub Egyesület múlt csütörtökön nyílt edzésre várta az érdeklődőket az Ady utca sétálóutcai részére. Az esős időjárás azonban közbeszólt, a Vasemberház árkádjai alá száműzte a táncosokat, akik a kényszerű váltástól sem jöttek zavarba, Lekszikov Csaba, az egyesület elnökének vezetésével felpörgették a hangulatot. „A szabadtéri órával a társastáncot lehozzuk az utcára a járókelők közé, hogy képet kaphassanak arról, miként dolgozunk", fogalmazott Lekszikov Csaba.

Elismeréseket adtak át a zalaegerszegi polgármesteri hivatalban

"1997 óta ünnepeljük a köztisztviselők napját, amikor köszönetet mondunk a közszolgálat nemes hagyományait és értékeit képviselő, a városért és közösségünkért dolgozó munkatársainknak", írja közösségi oldalán Balaicz Zoltán polgármester. Ebből az alkalomból a városházán dr. Kovács Gábor főjegyzővel elismerést adtak át kilenc hivatali dolgozónak. Díjat vehetett át Morgós Violetta (műszaki osztály), Kristó Gábor (műszaki osztály), Horváth Róbertné (főépítészi osztály), Tuboly József (önkormányzati osztály), Habi Alexandra Zoé (polgármesteri kabinet), Salamon-Farkas Szabina (polgármesteri kabinet), Kiss Nikolett (közgazdasági osztály), Borbély Mária Judit (szociális és igazgatási osztály) és Horváth Aliz (adóosztály).

Semmelweis-nap Lentiben

Pénteken az egészségügyben és a szociális területen dolgozókat köszöntötték Lentiben a Semmelweis-nap alkalmából. Az ünnepségen többeket kitüntettek áldozatos, segítő munkájukért. A magyar egészségügy napján a városi művelődési központban gyűltek össze a helyi egészségügyi és szociális intézmények dolgozói az ünnepre, melyen Horváth László, a város polgármestere mondott beszédet. A polgármester és dr. Fekete Zoltán, az önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának elnöke adta át a díjakat, majd rövid kulturális műsor és fogadás következett, utóbbin dr. Fekete Zoltán mondott pohárköszöntőt. Idén elismerést vehetett át Hamadeh Fouad, a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet főorvosa, Kánya Szilvia, a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodájának vezetője, Sebestyén Anikó, a Kolping Gondozási Központ gondozója, Pál Sándor, a Lenti Mentőállomás mentőtechnikusa, valamint Kunos Tamásné, a bölcsőde szakácsa.

Hévízen kezdődött a 48 hónapon át tartó közös munka

Megkezdődött a DIGITALIZE: A turizmus ellenállóképességének növelése digitális megoldásokkal című pályázat, amelyben nyolc ország egy-egy szervezete vesz részt. A program vezető partnere Hévíz önkormányzata. Az első találkozónak a zalai fürdőváros adott otthont, ahová érkeztek szakemberek Romániából, Spanyolországból, Portugáliából, Hollandiából, Németországból, Olaszországból és Litvániából. Papp Gábor, Hévíz polgármestere ennek kapcsán azt mondta, ehhez a projekttalálkozóhoz hasonló események segítenek abban, hogy összehangolják együttműködésüket, s minél inkább bevonják a digitális lehetőségeket a turizmusba. Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, 48 hónapon át tart a közös munka, s a résztvevők minden partnerhez ellátogatnak. A hévízi kétnapos nyitómegbeszélésen előbb a pályázat s a közös munka legfontosabb ismérveit egyeztették a szakemberek, majd workshop kezdődött, amelyen válaszokat kerestek a digitális turizmus kihívásaira.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában