Ez történt

2024.07.15. 17:00

Térségi híreink röviden

Mozsár Eszter

Fotó: Mozsár Eszter

Kitettek magukért a Hagymásbab fesztivál résztvevői

Jól sikerült a VIII. Alsójánkahegyi Sör-, Virsli- és Hagymásbab Fesztivál, amit szombaton rendeztek a jól bevált helyszínen, a zalaegerszegi Liszt-iskolában. A kilenc főzőcsapat mexikói és olasz ételei hamar elfogytak, s összesen 438.600 forint gyűlt össze a Bogáncs Állatmenhely javára. Virslis lecsó, sörrel készült lángoson tálalt, illetve barbecue sertéslapockás hagymásbab, hagyományos chilis bab, palacsinta, prósza, mediterrán ragu, csülkös babgulyás, de még „trüttyölt ratyli” is készült a kondérokban, bográcsokban szombaton. Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő – aki nemcsak a mostani rendezvény, hanem a kertmozis program és a filmzenei fesztivál ötletgazdája - kérdésünkre elmondta, örül, hogy a nyári vakáció alatt az itthon maradóknak színes programot tudnak kínálni. A hagymásbab fesztiválon a jól bevált recept szerint a Bud Spencer és Terence Hill mozik mintájára humoros elemekkel, versenyekkel, szórakoztató produkciókkal várják mindig a közönséget, köztük idén a nyolc év után Zalaegerszegre visszatérő Spencer Hill Magic Band műsorával.

Elismerő oklevelet vehetett át a nagykanizsai Büki József

Az Országos Erdészeti Egyesület 154. Vándorgyűlésén Egerben Elismerő nemrégiben oklevél kitüntetésben részesítette Büki Józsefet, a Zalaerdő Zrt. erdésztechnikus kollégáját. A Nagykanizsai Erdészet nyugalmazott kerületvezető erdésze a természetes bükk felújítások területén végzett kimagasló szakmai munkájáért és a Nyitnikék Erdészeti Erdei iskola foglalkozásainak szakmai támogatásáért érdemelte ki a kitüntetést. A természetes felújítóvágással kezelt bükkös erdőtömbökben végzett sokoldalú szakmai munka mellett az erdészet vadászati és vadgazdálkodási tevékenységében is komoly munka hárult rá. Az általa irányított erdészkerületben működik a Nyitnikék Erdészeti Erdei iskola is, ahol a foglalkozások előkészítésében, lebonyolításában a kezdetektől mindig segítőkészen vett részt. A kerületében rendezett egyesületi és szakmai rendezvények állandó szervezője és lebonyolítója volt. Munkáját mindig tudásának legjavát adva, nagy hivatástudattal és alázattal végezte, amellyel munkatársai és főnökei elismerését rendre kivívta.

Polgárőrök is vigyázzák majd a rendet a Lenti TE meccsein

Fokozott jelenléttel vigyázzák a rendet a Lenti és Térsége Polgárőr Egyesület tagjai a Lenti Torna Egylet mérkőzésein a bajnokság kezdetétől. Nemrégiben erről egyezettek az illetékesek a sportcentrumban. Szabó Gábor, a Lenti és Térsége Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, hogy élő együttműködési szerződésük van a sportegyesülettel, most a szezon kezdetén ezt megújítják. Hozzátette, hogy idén 350 ezer forint működési támogatást kapott polgárőr szervezetük a Magyar Labdarúgó Szövetségtől. Fentős Tibor, a bajnoki mérkőzések főrendezője működik együtt a polgárőrökkel, ő osztja el a szolgálatban lévőket, annak megfelelően, hogy a pálya melyik részére kell nagyobb figyelmet fordítaniuk.

Zalakaros várossá nyilvánítását ünnepelte a hétvégén

Zalakaros várossá nyilvánításának 27. évfordulóját ünnepelte a hétvégén. A megnyitó ünnepséget a Kertmoziban tartották pénteken, ahol köszöntötték a babákat, a fiatalokat, s átadták az idei év városi kitüntetéseit is. Az esemény kezdetén Novák Ferenc polgármester és Tulok Anett jegyző köszöntötték a 2023. július 1-je és 2024. június 30-a között született 22 babát, akik babakendőt kaptak. Majd dr. Háda László plébános és Hella Ferenc református esperes megáldotta a gyerekeket. Ezt követően azokat a fiatalokat is elismerték, akik az idei évben töltik, töltötték be a 18. életévüket, az elmúlt évben a településen 13 ifjú vált nagykorúvá. Az ünnepségen átadták a lokálpatriótákat elismerő kitüntetéseket. Díszpolgári címet kapott dr. Háda László és Kiss Mihály. Zalakarosért kitüntető címet vehetett át Nagel Anna, emlékplakettet kapott Müller István és Klein Brúnó. A város közszolgálatáért Mándliné Nagy Erika, a turizmusért és a vendéglátásért Stampf Mihály érdemelt díjat. A sportban végzett tevékenységéért Sinkovics Norbertet ismerték el. A legjobb ifjú tehetség Vékony Bence Zsolt lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában