Járdaszakaszt renováltak, útszegélyelemet cseréltek

2024.07.02. 19:00

Újabb fejlesztések a zalaegerszegi Olajmunkás utcában

A csapadékvíz elvezetése és a járdaburkolat hibái miatt keresték meg legtöbbször Galbavy Zoltánt, a térség önkormányzati képviselőjét az Olajmunkás utcában lakók. Az arányos városfejlesztés jegyében 14 millió forintot különítettek el az érintett szakaszok felújítására. A részletekről kedden délelőtt számoltak be az újságíróknak.

Mozsár Eszter

Az Olajmunkás utcában végzett fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatót Szabó János és Galbavy Zoltán

Fotó: Pezzetta Umberto

A mintegy 720 méter hosszú utca mindkét oldalán folyamatosan károsodott a járda állapota. Az idei évben 11,5 millió forintból renoválták az Olajmunkás utca 45-57. számú ingatlanok előtti járdát, tájékoztatott a képviselő. Galbavy Zoltán elmondta, a jövőben is fokozott figyelmet fordítanak az utca járdáinak fejlesztésére.

Fotó: Pezzetta Umberto

A Hegyalja és a Csalogány utca közötti 140 méteres, 2-2,5 méter széles szakasz burkolata közmű-rekonstrukciók miatt volt szabdalt, illetve megsüllyedt, aszfalthiányossá vált több helyen a felülete, így az egész alépítményt elbontották, folytatta Szabó János közútkezelő referens. Az indokolt helyeken kétoldali kerti szegélyt építettek, a csapadékvíz által károsított útszegélyeket kicserélték. A beruházó a SZO-ZO BUILD Bt. volt.

Az Olajmunkás utca 13-21. számú házak előtt ugyancsak fejlesztéseket végeztek 55 méter hosszan. A rekonstrukcióra azért volt szükség, mert erre a területre a Jánkahegyről és a Május 1. utcáról zúdult le a csapadékvíz. Az érintett ingatlanok előtt beton útszegélyeket építettek. A kivitelezéseket itt a BOR ÉPKER Kft. végezte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában