Megdöntötték a tavalyi rekordot

2024.07.02. 15:30

VII. Kis Pölöskei Bojlis Horgászverseny

Mondhatni, hogy túltettek magukon a pecások a 120 órás Pölöskei Bojlis Horgászversenyen idén. A tavalyi eredményekhez képest 300 kilogrammal több mérlegelt fogás született múlt héten, a hétfő-szombat közötti megmérettetésen.

Mozsár Eszter

A Kecskeméti LC csapata lett a VII. Pölöskei Bojlis Horgászverseny nyertese.

Fotó: Pölöskei Horgászok Egyesülete

Az időjárás nem kímélte a horgászokat, akik végsőkig kitartottak a kánikula, frontátvonulások és viharok ellenére. Ahogy Molnár László, a Pölöskei Horgászok Egyesületének elnöke fogalmazott, a változékony időjáráshoz alkalmazkodott a halak étvágya is. Hosszú szezont tudhatnak maguk mögött a szervezők: februárban fagyos ponty kupával indultak, amit a Feeder, majd a gyereknapi és a házi horgászverseny követett. Ősszel ugyancsak egy Feeder versennyel zárják az idényt.

A pölöskei bojlis horgászverseny nyerteseinek csoportképe 
Fotó: Pölöskei Horgászok Egyesület

A pölöskei bojlis verseny népszerűségét mutatja, hogy nemcsak Zalából, hanem messzebbről, így Érdről és Kecskemétről is érkeztek csapatok. A versenyt egyébként idén éppen a Kecskeméti LC csapata nyerte 323,87 kilogrammal. Második helyezett az M&M Carp Team lett (224.41 kg), harmadik helyen a zalai Pontyvadászok végeztek (186.44kg). Összesen 1093.8 kilogramm, 156 hal került a mérlegre, az átlagfogás 7 kilogramm volt. A legnagyobb halért járó díjat a M&M Carp Team csapata vehette át, amit egy 12.72kg-os amurnak köszönhettek. A díjátadást utáni közös ebédről a Parázs Bisztró és a Delforg Kft. gondoskodott, ami nem más volt, mint harcsapaprikás túrós csuszával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában