Színház bárhol

2024.08.09. 16:00

A Kvártélyház Szabadtéri Színház Hair összeolvasó próbáját a zalaegerszegi reggeliző bisztróban tartotta pénteken

A Kvártélyház Szabadtéri Színház tavaly indította útjára a "Színház bárhol" programot, melynek célja, hogy ne csak a szigorúan vett színházi térben (nézőtér-színpad) találkozzon a közönség a produkciókkal, hanem mindennapi helyszíneken is, tehát a színház jelenjen meg a mindennapokban.

Zaol.hu

A zalaegerszegi belvárosi bisztró kerthelyiségében zajlott pénteken délelőtt az úgynevezett szövegösszemondás, amit a mozgások rögzítése követett, a vendégek is követhették a munkát. Szemben jobbról Tompa Gábor, jobbján a színészek közül Bíró Kristóf, Bartus Botond, Ferenczy-Nagy Boglárka, Várhelyi Áron

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

Ennek folytatásaként augusztus 9-én, pénteken 10 órától "HAJ-találkozót" tartottak a Contrast Cafe Bistro-ban, mely közönségtalálkozóvá is vált a Kvártélyház idei bemutatójával, a Hair című musicallal. Tompa Gábor, a Kvártélyház vezetője, a darab rendezője ottjártunkkor elmondta, a "Színház bárhol" hagyományteremtő program keretében a szöveg és a színpadi mozgás rögzítésére beugrás miatt is szüksége volt a zenés darab szereplőinek, mivel betegség miatt szereplőcserével játsszák az előadást. 

– Tavaly az Ájlávjú próbájával települtünk ki a Contrastba, azelőtt a fesztiválra vittük ki a Padlást, a Dísz térre, s A Pál utcai fiúk betétdalával érkeztünk néhány éve - mondta Tompa Gábor, hozzátéve, szeretnék folytatni, akár más helyszíneken is a sorozatot, elvégre színház mindenütt lehet, mindenütt élő, ahogy volt is a kezdetekkor. 

Az igazgató-rendező arról is tájékoztatott, hogy az 2025-ös szezon műsorába is bekerül a nagy sikernek örvendő Hair, aki netán idén lecsúszott róla, jövő nyáron láthatja idehaza, ősszel pedig a soproni színházban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában