Pénteken elmaradt egy koncert

2024.08.05. 10:30

A vihar ellenére jól vizsgázott a kétnapos Bor.Zala.Zene minifesztivál

A Kányaváry Borbirtok idén hatodik alkalommal rendezte meg a térség kiemelkedő könnyűzenei és gasztronómiai fesztiválját, az idén kétnapos Bor.Zene.Zalát. Az első, pénteki napon egy koncert elmaradt, ám szombaton a Halott pénz együttes fellépése kárpótolta a közönséget.

Benedek Bálint

Presser Gábor a Csík zenekarral közösen adott koncertet péntek este

Fotó: Benedek Bálint

A fesztivál létrejöttének célja a Zalai Borvidék és a térség remek tételeinek népszerűsítése. A fesztivál úgynevezett "bemelegítése" még verőfényes napsütésben indult. Mielőtt azonban Presser Gábor és a Csík zenekar a közönség elé lépett volna, elkezdtek sűrűsödni a gomolyfelhők a helyszín felett. A közönséget ez cseppet sem zavarta, minden LGT dalt együtt énekelt a fellépőkkel. A vihar azonban nem kegyelmezett, a koncert végére kegyetlenül lecsapott a helyszínre: erős széllel, sok, áztató esővel érkezett, közben pedig folyamatosan dörgött és szinte szünet nélkül villámlott.

Fotó: Benedek Bálint

Ekkor a fesztivál szervezői a Follow the Flow együttes menedzsmentjével közösen a közönség biztonságát szem előtt tartva úgy döntöttek: nem tartják meg a koncertet. 

A minifesztivál a második napján, szombaton már szó szerint és átvitt értelemben is felhőtlen szórakozással várta az érdeklődőket. Fellépett a fennállásának 20. jubileumát ünneplő Halott pénz együttes és Lotfi Begi is megtáncoltatta az embereket. A Kis-Balatonra néző kivételes panorámában sokan a napnyugtáig gyönyörködtek, majd a színpad elé özönlött a közönség. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét a Halott pénz együttes töltötte meg a hegyet táncoló és szórakozó tömeggel.

– Az elmúlt öt évben egynapos fesztivált tartottunk, a két nap számunkra is új kihívásokat tartogatott – fogalmazott Szabadics Zoltán, a borbirtok tulajdonosa. – Örülünk annak, hogy a különféle zenei ízlésű emberek ilyen jól érezték magukat együtt. Persze ehhez tökéletesen passzoltak a finom, minőségi zalai borok, melyekből számtalan fajtát lehetett megízlelni a pincészetek kínálatában. Sajnos az első napba beleszólt az időjárás, s az egyik koncertet biztonsági okokból ki kellett hagynunk. De óriási öröm, hogy ellátogatott ide Presser Gábor és a Csík zenekarral kitűnő koncertet adott. Szombatra az égiek is velünk voltak, és az ország egyik legjobb, legtöbb slágerrel rendelkező pécsi zenekara, a Halott pénz lenyűgöző hangulatot varázsolt a hegyhátra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában