Országos horgászverseny középdöntőjét rendezték

2024.08.27. 11:30

Közel másfél tonna halat fogtak a nagykanizsai Csónakázó-tónál – fotógaléria és videó

A múlt héten rendezték meg a nagykanizsai Csónakázó-tónál a IX. Freestyle Method Feeder Országos Bajnokság középdöntőjét. A horgászverseny 40 fős mezőnye vasárnapig küzdött a helyezésekért és a továbbjutásért.

Pásztor András

A Freestyle Method Feeder Országos Bajnokság középdöntőjén a Csónakázó-tónál, Balogh Dávid éppen egy méretes pontyot akasztott

Fotó: Szakony Attila

A nagykanizsaival együtt összesen három helyszínen zajlottak a középdöntők, így vasárnap derült ki, hogy az összesen 120 fős mezőnyből kik alkotják azt a 40 fős csoportot, amelynek tagjai Maconkán részt vehetnek az országos döntőn.

– A 40 versenyző 4x5 órás fordulókban küzdött meg egymással a döntőbe jutásért – mondta el Szépligeti Ferenc, a helyi Zrínyi Horgász Egyesület elnöke, aki hozzátette: a verseny mindvégig nagyon szoros volt, csak az utolsó versenynapon dőlt el, hogy ki az a 13 horgász, aki a nagykanizsai pályáról továbbjut az országos döntőbe. – A nagykanizsai Csónakázó-tónál első ízben került megrendezésre országos bajnokság középdöntője, ahol a versenyzők egy nagyon összetett halállománnyal bíró vizet ismerhettek meg. A közel másfél tonna mennyiségű megfogott hal és a rendkívül taktikus pálya prezentálása jó bemutatkozás az országos horgász versenysport világában – fogalmazott Szépligeti Ferenc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában