Hubertus-mise, vadászavatás, vásári forgatag

2024.08.29. 14:32

Zalai vadászati évadnyitó szombaton a Sohollári-völgyben

Az Országos Magyar Vadászkamara Zala Vármegyei Területi Szervezete, a Zala Vármegyei Vadásztársaságok, Vadgazdálkodók és Vadászok Szövetsége az idén is megrendezi a zalai vadászok ünnepélyes évadnyitó rendezvényét augusztus 31-én szombaton a Sohollári-völgyben.

Antal Lívia

Faragó Sándor avatja fel idén az új vadászokat

Forrás: Korosa Titanilla

A hagyományokhoz híven 10 órakor Hubertus-misével kezdődik a program a kápolnánál, amit dr. Udvardy György érsek celebrál. Közreműködik a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar. Kitüntetések átadásával folytatódik az események sora, amelyen ünnepi köszöntőt mond Hopp Tamás, a Zalai Gímszarvasért Alapítvány elnöke, a Zala vármegyei vadászat nagykövete. Az ünnepélyes vadászavatáson Prof. Dr. Faragó Sándor DSc (rector emeritus Soproni Egyetem) avatja fel a vadászokat. Ezt követően, 12 órakor az ünneplők a Hét Vezér Emlékhelyhez, valamint Vadászok Életfájához vonulnak, ahol megemlékezést tartanak.

A zalai vadászati évadnyitón 13 órától bemutatót tart a Magyar Vadászíjász Egyesület, 13.45-kor kezdődik a Magyar Honvédség előadása, és 14.45-kor a Gyurkóvári Magyar Vizsla Kennel bemutatója. Az érdeklődők a vadásztársaságok sátrai között sétálhatnak, megtekinthetik továbbá a vadász képzőművészek kiállítását. A Zala Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Zalaerdő Zrt. Erdei Iskolája a gyermekeket invitálja foglalkozásokra. A Göcsej Sportlövész Egyesület légpuska céllövészetből tart bemutatót. A Magyar Honvédség interaktív játékokkal és akadálypályával várja a gyerekeket. Egész nap vásári forgatag közepette lehet eltölteni az időt a zalai vadászati évadnyitón.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában