Kiemelkedő munkásságáért 2022-ben Ferenczy Noémi-díjat kapott

2024.09.10. 14:17

Elhunyt Járási Ildikó tűzzománc iparművész

71 éves korában elhunyt Járási Ildikó Ferenczy Noémi-díjas tűzzománc iparművész.

Benedek Bálint

Járási Ildikó 71 éves korában hunyt el

Fotó: Szakony Attila

Nagykanizsán született, majd 1975-ben diplomázott a Pécsi Tudományegyetem földrajz-rajz tanári szakán, azóta foglalkozott tűzzománccal. 1970 óta rendszeresen részt vett önálló és csoportos kiállításokon. 1983 óta tagja volt a Magyar Alkotóművészek Egyesületének, a Magyar Országos Ötvösművészek Egyesületének, a Nagykanizsai Képző- és Iparművészek Egyesületének és a Kecskeméti Nemzetközi Zománcművészeti Egyesületnek. 2005 óta tagja a Coburgi E.V. Művészeti Egyesületnek.

Számos önálló kiállítással szerepelt: Budapest, Győr, Sopron, Kecskemét, Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Debrecen, Miskolc, Pécs, Tokaj, Kőszeg. De külföldön Pozsony, Eszék, Szabadka, Németország és Ausztria több városában. Több munkája van köz- és magántulajdonban.

Élete során több helyi, megyei és országos elismerésben részesült: Nagykanizsai Város Kultúrájáért, 2000, Zala megyei Közgyűlés Alkotói díja, 2003, Nemzetközi Email Biennálé (Coburg, Németország, 1987) első helyezés.

A kiemelkedő munkásságáért 2022-ben Ferenczy Noémi-díjat kapott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában