Sikkasztás miatt emeltek vádat ellene

2024.09.16. 14:30

Elvállalta, de mégsem végezte el a munkát

Közel egymillió forint értékű kárt okozott megbízóinak az a férfi, aki házfelújítási munkálatokra vett fel pénzt, ám a megbízásokat nem teljesítette. Ügyét első fokon pénteken kezdi meg tárgyalni a keszthelyi járásbíróság.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Rendőrség

A vád szerint az állandó munkaviszonnyal és így folyamatos bevétellel sem rendelkező vádlott 2021 októberében egy keszthelyi ingatlan teraszának burkolásában állapodott meg az egyik sértettel, aki a munkálatokhoz szükséges anyagok megvásárlására át is adott neki 300 ezer forintot. A vádlott ezen összeget saját céljaira fordította, a felújításhoz szükséges anyagot többszöri felszólítás ellenére sem vásárolta meg, illetve a vállalt munkát sem végezte el.

A vádlott 2021 őszén Hévízen vállalta el egy terasz tetőszerkezetének az elkészítését. Itt a szükséges építőanyagok megvásárlásához elkérte a tulajdonos bankkártyáját, amelyről az alapanyagokon felül további tételekre – például éttermi számla, csomagrendelés – is költött. Ezzel 471.436 forint kárt okozott, s az átadott bankkártyát is csak többszöri kérés után szolgáltatta vissza.

A férfi 2021 decemberében 83 ezer forintot kért kölcsön az általa elvállalt építőipart munkákban neki segédmunkásként dolgozó sértettől. A vádlott azt mondta: a megbízó elutazott, ezért később fizet. Ígérete szerint amint ez megtörténik, visszaadja a kölcsönt, de erre nem került sor.

2022 novemberében egy székesfehérvári lakóház falának szigetelését vállalta el, itt is előleget kért az építőanyag megvásárlására, s kapott is 120 ezer forintot. A vádlott ezúttal sem vett semmit, illetve a többszöri kérés ellenére sem kezdte meg a megállapodásban szereplő munkák elvégzését.

A vádlott mindezen cselekedeteivel összesen 974 ezer 436 forint kárt okozott, ezért kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények jogcímen eljárás indult ellene.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában