Kerékpáros túra

2024.09.04. 12:26

Lentiből indulva járták be a határtérséget

Augusztus végén a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft. Kerékpárral 7 határon át címmel meghirdetett, az Építési és Közlekedési Minisztérium által biztosított támogatással valósult meg Lentiben, a város szervezésében egy a környezettudatos szemléletet erősítő, határon átnyúló kerékpáros túra, melyen mintegy negyven fő vett részt.

Korosa Titanilla

A túra résztvevői a lentiszombathelyi zarándokhelyen, a Máia-fánál

Fotó: Korosa Titanilla

Horváth László polgármester elmondta, hogy a program lehetőséget adott a határ menti régióban már meglévő kerékpáros útvonalak népszerűsítésére, a biztonságos kerékpáros közlekedés tudatosítására, a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályok jobb megismerésére, valamint gyakorlati kerékpár-használati ismeretek szerzésére, illetve a csoportos kerékpározás kultúrájának erősítésére. 

A Lentiből induló biciklisek Rédics érintésével a szomszédos Szlovénia felé vették az irányt, a Göntérháza – Kámaháza – Zsitkóc – Bödeháza – Gáborjánháza – Rédics – Lenti – Mumor – Lentiszombathely – Máhomfa – Lenti útvonalon lehetőség volt a határ menti régió településeinek kulturális, történelmi, építészeti és természetvédelmi értékeinek megismerésére. Az 50 kilométeres túrát a csoporttal együtt kerékpározta végig az Építési és Közlekedési Minisztérium osztályvezetője, Mészáros Imre is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában