Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ sajtótájékoztatója

2 órája

Ne várj az államtól mindent! Civil szervezetek őszi programjai

A Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban szerdán sajtótájékoztató keretében mutatták be a központ és a szervezethez kötődő civil szervezetek közelgő programjait. Az idősek hónapja, az egészségmegőrző kerékpározás, a babagyász világnapja, a kézműves szakkörök, a civil szervezetek munkáját a középiskolások számára bemutató társasjáték és a civilek könyvelését végzők tanfolyam szerepelt a palettán.

Arany Horváth Zsuzsa

A Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ sajtótájékoztatójának résztvevői, a házigazda Horváth Rita jobbról a negyedik

Fotó: Pezzetta Umberto

Horváth Rita irodavezető elmondta, a vármegyei civil szolgáltató központ idén is tervezi Az év zalai adományozója díj átadását, amelyre november 7-én kerül sor. Az elismerésre a vállalkozók által támogatott civil szervezetek tehetnek ajánlást október 28-ig, s idén először közönségszavazást is kezdeményeznek. A központ a szociális munka napja kapcsán is várja a civilek ajánlásait november 4-ig, az ünnepséget november 12-én rendezik meg. 

A Tekerj a szívedért! egészségmegőrző akcióról Vidovicsné Bene Erzsébet, a Zalaegerszegi Szív- és Érbeteg Egyesület egyik vezetője szólt. A kerékpáros napot szeptember 28-án, azaz most szombaton tartják, ekkor a zalaegerszegi Dísz térről Zalacsébig bicikliznek a résztvevők. Az országos akcióhoz még az erdélyi Barót is csatlakozik, mondta az egyesület tisztségviselője. Aznap a Pécsi Tudományegyetem kihelyezett zalaegerszegi intézetében szív napi előadásokon, méréseken, gyakorlati bemutatókon vehetnek részt az érdeklődők. 

Az Idősek hónapja programjairól dr. Kocsis Gyula, az „Életet az Éveknek” zalai szervezete vezetője beszélt, a részletes programot még többször ismertetik. A Babagyász világnapjához Zalaegerszeg is csatlakozik, mondta Bognárné Bengő Hajnalka, a „Korán érkeztem” Közhasznú Egyesület vezetője. Az elvesztett babákra október 15-én a zalaegerszegi kertvárosi templomnál, a Szt. József Közösségi Házban emlékezhetnek a veszteséget átélők. A középiskolásoknak készült úgynevezett civil társasjátékról Ács-Darabos Noémi, a Zalai Civil Életért KHE projektkoordinátora szólt, a könyvelők október 24-én kezdődő országos online képzését Kiss Gabriella, a Civil Szervezeteket Könyvelők Egyesülete tisztségviselője vázolta. A civil szervezetekre vonatkozó jogszabályok pontos ismerete, a gazdálkodás szabályainak betartása, illetve annak segítése fontos támogató tevékenység. A zalaegerszegi Göcseji Tudásközpontban elérhető szakkörök, foglalkozások, tematikus napok programjairól Nikitscher Bernadette, a Göcseji Kézműves Egyesület vezetője adott tájékoztatást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában