Mustra napok szeptember 19-21. között a zalaegerszegi belvárosi éttermekben

2024.09.10. 16:30

Újabb hétvége a kulináris élvezetek oltárán

A Mustra Wine & Chill 2024 kínálatáról tartottak sajtótájékoztatót kedden a hét végi kezdeményezésben részt vevő éttermek vezetői Balaicz Zoltán polgármester társaságában.

Arany Horváth Zsuzsa

Major Zsolt, Horváth István, Major Bence, Tőke Erik, Papp Péter, Balaicz Zoltán, Szekeres Péter, Becze Barnabás, Takács András

Fotó: Seres Péter

Balaicz Zoltán bevezetőjében elmondta,  Zalaegerszegen a vendéglátás szereplői konkurenciaharc helyett összefognak, s megismerve a fogyasztók igényeit, egymás specialitásait figyelembe véve közösen állnak vendégeik rendelkezésére. Így a vadpörkölt fesztivál után szeptember 19-21. között ismét a gasztronómia várja az egerszegieket, ezúttal hét belvárosi helyszínen, ahol az ez alkalomra összeállított étlap mellett zenés estekre számíthatunk neves zalai és fővárosi fellépőkkel. Az adagok egységesen 3500 forintba kerülnek, azonban a sorozathoz frissen csatlakozott Vásárcsarnok és Piac étekkínálata ingyenes lesz.

Becze Barnabás a Spájz Eco-Gourmet kínálatáról szólva kiemelte, kaviárkóstolóval és pezsgőválogatással készülnek, hozzá jazz zenével, de lesznek magyaros ételek is. Horváth István, a Vásárcsarnok vezetője a piac árusainak családi főzését ígéri, birkapörkölttel, babgulyással, a hangulatról a Zalai Táncegyüttes gondoskodik a piacnál. Major Bence és csapata a füstölt fürjtojás mellett a balatoni lángoshoz balatoni borokkal készül a Parázs Bisztróban, amely helyi termelőktől szerzi be az alapanyagokat. Tőke Erik jelezte, a Díszpinty Gasztro Bár győri, mátrai, etyeki pincészet borait hozza a Mustrára. 

Szekeres Péter elmondta, a Contrast Cafe Bistro a rizling fajta népszerűsítésére készül, többek közt tangóharmonika hangjai mellett, míg Takács Andrásék a Piccolo Panzió Vendéglő Vinotecában német hangulatot varázsolnak, megidézve a bajor Octoberfest életérzést. Papp Péter, az  Alibi Pub&Pizza képviseletében meglepetéspizzákat sejtetett, melyhez a zalai Keszler Viktor borász válogatását kínálják.  A részletekről a mustrazeg.hu oldalon már lehet tájékozódni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában