2024.09.10. 16:30
Újabb hétvége a kulináris élvezetek oltárán
A Mustra Wine & Chill 2024 kínálatáról tartottak sajtótájékoztatót kedden a hét végi kezdeményezésben részt vevő éttermek vezetői Balaicz Zoltán polgármester társaságában.
Major Zsolt, Horváth István, Major Bence, Tőke Erik, Papp Péter, Balaicz Zoltán, Szekeres Péter, Becze Barnabás, Takács András
Fotó: Seres Péter
Balaicz Zoltán bevezetőjében elmondta, Zalaegerszegen a vendéglátás szereplői konkurenciaharc helyett összefognak, s megismerve a fogyasztók igényeit, egymás specialitásait figyelembe véve közösen állnak vendégeik rendelkezésére. Így a vadpörkölt fesztivál után szeptember 19-21. között ismét a gasztronómia várja az egerszegieket, ezúttal hét belvárosi helyszínen, ahol az ez alkalomra összeállított étlap mellett zenés estekre számíthatunk neves zalai és fővárosi fellépőkkel. Az adagok egységesen 3500 forintba kerülnek, azonban a sorozathoz frissen csatlakozott Vásárcsarnok és Piac étekkínálata ingyenes lesz.
Becze Barnabás a Spájz Eco-Gourmet kínálatáról szólva kiemelte, kaviárkóstolóval és pezsgőválogatással készülnek, hozzá jazz zenével, de lesznek magyaros ételek is. Horváth István, a Vásárcsarnok vezetője a piac árusainak családi főzését ígéri, birkapörkölttel, babgulyással, a hangulatról a Zalai Táncegyüttes gondoskodik a piacnál. Major Bence és csapata a füstölt fürjtojás mellett a balatoni lángoshoz balatoni borokkal készül a Parázs Bisztróban, amely helyi termelőktől szerzi be az alapanyagokat. Tőke Erik jelezte, a Díszpinty Gasztro Bár győri, mátrai, etyeki pincészet borait hozza a Mustrára.
Szekeres Péter elmondta, a Contrast Cafe Bistro a rizling fajta népszerűsítésére készül, többek közt tangóharmonika hangjai mellett, míg Takács Andrásék a Piccolo Panzió Vendéglő Vinotecában német hangulatot varázsolnak, megidézve a bajor Octoberfest életérzést. Papp Péter, az Alibi Pub&Pizza képviseletében meglepetéspizzákat sejtetett, melyhez a zalai Keszler Viktor borász válogatását kínálják. A részletekről a mustrazeg.hu oldalon már lehet tájékozódni.